China a mutat la Dubai ultimele meciuri din Grupa A a fazei a II-a a preliminariilor asiatice ale CM-2022 pe care le organiza, din cauza pandemiei de coronavirus, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

China a învins, duminică, scor 7-0, reprezentativa din Guam şi ocupă în acest moment locul 2 în grupă, cu zece puncte, după liderul Siria, care a acumulat 15 puncte. Jucătorii chinezi mai au de jucat cu Maldive (locul 4, cu 6 puncte), Filipine (locul 3, cu 7 puncte) şi Siria.

China urma să gâzduiască, între 20 mai şi 15 iunie, toate meciurile rămase de jucat în grupa din care mai fac parte Siria, Filipine, Maldive şi Guam (locul 5, niciun punct), într-o bulă sanitară la Suzhou. Dar după ce au apărut cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul delegaţiilor Siriei şi Maldivelor, reglementările în vigoare nu mai permit ca turneul să se desfăşoare pe teritoriul chinez.

Federaţia Chineză de Fotbal a emis, luni, un comunicat, în care anunţă că apariţia cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2 în delegaţiile din Maldive şi Siria înseamnă că ambele echipe naţionale vor trebui să fie supuse unei carantine stricte după sosirea în China şi că nu pot evolua conform programării.

Astfel, autorităţile chineze au decis să termine grupa la Dubai, unde situaţia sanitară este mult mai favorabilă.

Câştigătoarele celor opt grupe şi cele mai bune patru ocupante ale locurilor secunde în faza a doua a preliminariilor se califică în faza a treia. În această ultimă fază, formată din două grupe de câte şase echipe, se califică la CM patru formaţii (primele două din fiecare grupă), iar o a cincea (stabilită în urma unui meci între cele două locuri 3) va merge la un play-off cu reprezentante din Oceania, America de Nord şi America de Sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.