Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, joi, organizarea "Galei sportivilor”, în cadrul căreia membrii echipei de hadbal feminin şi ai echipei de volei feminin aparţinând Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, precum şi ai echipei de spadă a României medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 2016 vor fi premiaţi cu câte 5.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentul votat de CGMB stabileşte că finanţarea cheltuielilor aferente organizării "Galei sportivilor” va fi suportată din bugetul Proedus.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că se acordă o sumă modică, dar reprezintă un gest din punct de vedere financiar pntru sportivii de elită.

"Suma de 5.000 de lei net se acordă pentru fiecare în parte şi pentru antrenori. Unii veţi spune că e o sumă mare, alţii mică, dar e suma potrivită pentru bugetul pe care îl avem”, a spus Firea.

Ea a mai anunţat că va propune şi o rectificare de buget pentru Clubul Sportiv Municipal, pentru că acestor sportivi li s-au promis prime de 20.000 de euro, pe care nu le-au primit.

"Ţinând cont de munca depusă de sportivi, de antrenorii acestora, dar şi de sacrificiul necondiţionat din partea părinţilor, consider că este un gest de recunoştinţă din partea autorităţilor locale în a premia rezultatele de excepţie ale membrilor echipei de spadă care au reprezentat cu cinste şi onoare România la Jocurile Olimpice de la Rio, respectiv a membrilor echipei de handbal feminin şi volei feminin din cadrul Clubului Sportiv Municipal Bucureşti”, a precizat primarul Gabriela Firea în expunerea de motive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.