Naţionala de handbal feminin a României a ajuns pe locul 3 în grupa 2 din preliminariile CE2022, după înfrângerea cu Danemarca, în timp ce Austria a învins Insulele Feroe. La turneul final se califică doar primele două clasate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Naţionala tricoloră, fără căpitanul Cristina Neagu în lot, a fost învinsă sâmbătă, în deplasare, de Danemarca, scor 32-27 (13-10), şi rămâne cu doar 3 puncte în grupa 2, pe locul 3.

Al doilea meci al etapei a IV-a din preliminarii, disputat tot sâmbătă, a adus victoria Austriei cu Insulele Feroe, scor 26-22 În consecinţă, lider este Danemarca 8 puncte, urmată de Austria 5, România 3 şi Insulele Feroe 0.

Anterior, în octombrie 2021, tricolorele au învins Insulele Feroe, cu 26-19, şi au remizat cu Austria, 33-33, iar în 2 martie au pierdut cu Danemarca, scor 28-35.

Ultimele două meciuri pentru România în grupa 2 vor fi cu Insulele Feroe şi Austria, în 20 aprilie, respectiv 24 aprilie.

Primele două clasate în grupă se vor califica la turneul final, care va fi găzduit de  Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, între 4-20 noiembrie 2022.

România a ratat o singură dată calificarea la un turneu final, în 2006, când antrenorul de atunci al tricolorelor, Gheorghe Tadici, a fost învins în meciul decisiv din preliminarii de celebra fostă jucătoare Anja Andersen, aflată la cârma naţionalei Serbia Muntenegru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.