Naţionala de handbal feminin a României a pierdut, marţi, şansa la semifinale, după înfrângerea cu Muntenegru, în timp ce Franţa a învins Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muntenegru s-a impus în faţa României cu scorul de 35-34, Franţa a trecut de Germania, cu 29-21, iar cele două echipe victorioase s-au calificat astfel în semifinale, cu câte 6, respectiv 8 puncte în clasament.

În primul meci din grupa II, tricolorele au învins Spania, cu 28-27, iar în ultima dispută se vor confrunta, miercuri, cu Germania (ora 16.30), când se vor mai juca Olanda - Muntenegru şi Franţa - Spania. Rezultatele nu mai pot schimba însă clasamentul la vârf.

România s-a calificat în grupa II, după următoarele rezultate în grupa C preliminară: 28-29 cu Olanda, 21-35 cu Franţa şi 31-23 cu Macedonia de Nord.

Căpitanul naţionalei României, Cristina Neagu, a condamnat arbitrajul, marţi seară, după partida pierdută cu Muntenegru, scor 34-35. Arbitrajul cuplului feminin austriac Vranes - Wenninger a fost contestat de echipa României, de fanii tricolori din tribune şi de comentatorii TV de mai multe ori pe durata partidei.

În semifinale se califică primele două clasate în grupele principale, care vor juca încrucişat, în 18 noiembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 20 noiembrie.

Campioana europeană din 2022 se va califica automat la Jocurile Olimpice din 2024, precum şi la Campionatul Mondial din 2023, la Mondiale urmând să se califice şi medaliatele europene cu argint şi bronz. CM de anul viitor va avea loc între 30 noiembrie - 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Căpitanul tricolorelor, Cristina Neagu, a început competiţia europeană din postura de golgeter absolut, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat. După cinci partide la actuala ediţie a CE, Neagu a ajuns la 296 goluri.

Înaintea plecării spre Macedonia de Nord, căpitanul naţionalei spunea că este ”probabil” ultimul Campionat European din carieră, al optulea, după ce debutul său a avut loc în 2008, la ediţia din aceeaşi ţară.

Naţionala României participă pentru a 14-a oară la turneul final al CE. La ediţia din 2020, România a ocupat locul 12, cea mai slabă clasare din istoria participărilor sale. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia din 2010 - medalia de bronz.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care l-a cucerit pentru a opta oară la ediţia din 2020.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.