Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU) a anunţat, miercuri, că a sesizat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul patinatoarei Kamila Valieva, care a fost testată pozitiv cu o substanţă interzisă, dar nu a fost sancţionată de agenţia antidoping rusă. Anunţul ISU a venit la o zi după ce şi Agenţia Mondială Antidoping a sesizat TAS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ISU a precizat, pe site-ul oficial, că a primit o copie a motivării deciziei RUSADA laa 26 ianuarie şi la 2 februarie a primit o copie a întregului dosar. Forul mondial a analizat decizia RUSADA şi cazul şi a decis să sesizeze TAS, fiind de părere că toţi tinerii sportivi trebuie să fie protejaţi împotriva dopajului şi că acest lucru nu există dacă unii sportivi sunt scutiţi de sancţiuni.

În apelul său, ISU solicită o perioadă de ineligibilitate “la discreţia TAS”, valabilă începând din 25 decembrie 2021, şi anularea rezultatelor din perioada respectivă, ceea ce ar implica şi returnarea medaliilor şi premiilor obţinute.

“În interesul tuturor patinatorilor şi al tuturor celor implicaţi, ISU va insista în continuare pentru ca acest caz să continue fără întârziere”, a precizat forul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.