Căpitanul formaţiei Handbal Club Dobrogea Sud, Laurenţiu Toma, şi-a anunţat miercuri, retragerea din activitatea sportivă după o carieră de 20 de ani, din cauza unor probleme medicale, urmând să ocupe funcţia de vicepreşedinte la clubul la care a evoluat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laureţiu Toma, în vârstă de 38 de ani, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că se retrage din activitatea sportivă deoarece în urma unor analize medicale au fost depistate unele probleme de sănătate despre care spune că nu sunt grave.

“Cariera mea de sportiv s-a încheiat. Am decis să mă retrag. În urma analizelor făcute, unele rezultate nu au fost foarte bune şi am decis că este mai bine şi este timpul să mă retrag, să mă alătur colegilor mei din cadrul clubului. Nu e nimic foarte grav, dar am zis că e mai bine să fac acest pas şi o spun cu tristeţe, o spun cu durere pentru că s-au împlinit fix 20 de ani de carieră, 20 de ani într-un singur oraş. Mă bucur că m-am retras în acest oraş minunat. Am dat totul pentru acest club şi acest oraş şi aceşti oameni minunaţi”, a afirmat Toma, cel care a fost căpitanul echipei HC Dobrogea Sud.

El spune că după retragere va rămâne în cadrul clubului, urmând să ocupe postul de vicepreşedinte.

Managerul general al clubului, Nurhan Ali, a spus că odată cu retragerea lui Laurenţiu Toma se încheie istoria lui Handbal Club Municipal Constanţa, acesta fiind ultimul component al acestei formaţii, care mai juca pentru noul club HC Dobrogea Sud.

“Astăzi se încheie cu adevărat frumoasa istorie a ceea ce a însemnat HCM Constanţa, cea mai galonată şi cea mai performantă echipă de club din oraşul nostru. Dacă acum câţiva ani s-a retras Rudi Stănescu, sezonul trecut s-a retras şi George Buricea, astăzi a venit rândul ultimului mohican din frumosul grup HCM Constanţa să îşi anunţe retragerea”, a declarat Nurhan Ali.

Laurenţiu Toma a spus că cel mai frumos moment trăit la Constanţa a fost eliminarea lui Jugovic Kac din cupele europene deoarece după acea victorie el şi colegii lui au crezut că pot face mai mult, urmând apoi succese cu Barcelona, Montpellier, Pick Szeged.

“Cel mai frumos moment a fost când am reuşit să eliminăm pe Jugovic Kac din cupele europene. Atunci a fost un moment frumos şi ne-am dat seama că avem valoare, avem putere, suntem un grup frumos şi cred că toate au plecat din acel moment. Au urmat şi celelelate momente frumoase, cu victorie împotriva Barcelonei, împotriva celor de la Montpellier, Pick Szeged, alte echipe bune şi puternice” a spus Laurenţiu Toma.

El a evoluat în ultimii 20 de ani la Handbal Club Municipal Constanţa, iar după desfiinţarea acestei echipe, la Handbal Club Dobrogea Sud, fiind şi căpitanul acestei formaţii. Timp de mai mulţi ani, Laurenţiu Toma a fost şi component de bază al echipei naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.