Cancelarul Angela Merkel a anunţat că decizia privind reluarea campionatului în Germania va fi luată la 6 mai, informează lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vom analiza în ce condiţii se pot relua competiţiile. Acum trebuie să vedem cu atenţie dacă protocoalele elaborate de cluburi îndeplinesc toate condiţiile", a spus ea.

Competiţiile sportive s-ar putea realua la 16 sau 23 mai. Merkel a precizat că acestea se vor desfăşura fără spectatori, până la 31 august.

Cele 36 de cluburi din primele două ligi germane au început, joi, testarea jucătorilor pentru virsusul Sars-CoV-2. Fotbaliştii se antrenează deja, dar cu măsuri stricte de sercuritate pentru a împiedica răspândirea coronavirsului.

Pentru Alfons Hormann, preşedintele Comitetului Olimpic German (DOSB), reluarea activităţilor sportive în Germania este esenţială.

"Nu este doar o problemă de sănătate. Este, de asemenea, o chestiune de dispoziţie a oamenilor, care vor beneficia clar de acest tip de bună dispoziţie, exerciţiu şi experienţă comunitară, cu o distanţare responsabilă", a spus Hormann. 

Campionatul german a fost suspendat la 13 martie, din cauza pandemiei de Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.