Canadianul Bobby Hull, jucător legendar de hochei pe gheaţă în anii 1960, a murit la vârsta de 84 de ani, a anunţat, luni, fosta sa echipă, Chicago Blackhawks, o franciză din campionatul nord-american (NHL).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscut ca „Golden Jet” din cauza părului său blond şi a vitezei sale pe gheaţă, Bobby Hull a câştigat Cupa Stanley în 1961 cu Blackhawks, unde rămâne cel mai bun marcator (604 reuşite).

În 17 sezoane, din care cincisprezece cu Chicago, el a jucat 1.063 de meciuri, a marcat 610 goluri şi a dat 560 de pase decisive, potrivit site-ului oficial NHL.

„La apogeul carierei sale nu a existat un astfel de marcator prolific în tot hocheiul”, a declarat comisarul NHL Gary Bettman într-o declaraţie numindu-l pe Hull drept un „superstar”.

„Când Bobby Hull se pregătea pentru a trage, fanii din NHL se ridicau, iar portarii adversari se pregăteau”, a adăugat el.

 

Bobby Hull a câştigat de două ori trofeul pentru cel mai bun jucător al sezonului (MVP) în 1964-65 şi 1965-66 şi apoi un altul pentru cel mai bun marcator.

De asemenea, el este cunoscut pentru că a fost primul din hocheist din istorie care a semnat un contract în valoare de peste un milion de dolari.

În afara patinoarului, el a fost acuzat de violenţă domestică de mai multe dintre partenerele sale. Hull a fost condamnat pentru agresarea unui poliţist care a intervenit într-o ceartă cu soţia sa în 1986.

În 1998 s-a remarcat şi pentru afirmaţii rasiste, după ce a spus pentru Moscow Times că populaţia de culoare din Statele Unite creşte prea repede şi că „Hitler avea idei bune”, dar „a mers puţin prea departe”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.