Reprezentativa de fotbal a Canadei a obţinut calificarea la o ediţie Cupei Mondiale după 36 de ani şi după ce a învins, duminică, pe teren propriu, la Toronto, cu scorul de 4-0, echipa naţională din Jamaica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au marcat: Larin '13, Buchanan '44, Hoilett '83 şi Mariappa '88 (a).

Canada a mai participat o dată la o ediţie a Cupei Mondiale, în 1986, în Mexic, fără a obţine vreun punct sau marca vreun gol.

Selecţionata antrenată de John Herdman (46 de ani) este a XX-a echipă calificată la turneul final care va avea loc la sfârşitul acestui an.

Cu o etapă înaintea finalului, Canada ocupă locul I în grupa fazei a treia a preliminariilor CONCACAF, cu 28 de puncte în 13 jocuri.

La turneul final merg şi echipele de pe locurile 2 şi 3, ocupate acum de SUA şi Mexic, cu câte 25 de puncte. Locul 4, pe care se află Costa Rica, 22 de puncte, va participa la un baraj intercontinental.

Aceste trei formaţii îşi vor disputa biletele pentru Qatar în ultima etapă, programată miercuri, când se joacă, printre altele, meciurile Mexic - El Salvador şi Costa Rica - SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.