Campioana europeană Italia a revenit, luni, la Roma, cu trofeul Henri Delauney. Jucătorii italieni au fost primiţi de preşedintele Sergio Mattarella la palatul Quirinale, iar căpitanul Giorgio Chiellini i-a dedicat victoria lui Davide Astori, fostul internaţional care a murit în 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vrem să dedicăm victoria preşedintelui Mattarella, tuturor italienilor şi lui Davide Astori. Davide este mereu în gândurile noastre. Acest trofeu este o victorie a grupului, a celor care au ştiut să pună binele colectiv înaintea celui individual. Nu suntem aici pentru că am marcat un penalti mai mult, ci pentru că am crezut în valorile prieteniei", a declarat Chiellini.

Davide Astori, căpitanul echipei Fiorentina, a murit, la vârsta de 31 de ani, în somn, în noaptea de 3 spre 4 martie 2018. El a decedat într-o cameră de hotel din Udine, unde formaţia lui urma să joace un meci de campionat.

Astori a murit în urma unei aritmii ventriculare maligne, cauzată de o boală cardiacă gravă, care nu a fost diagnosticată niciodată.

Moartea sa a generat o mare emoţie în Italia, ţară ale cărei culori le-a apărat în echipa naţională.

După întâlnirea cu Mattarella, jucătorii italieni au fost primiţi şi de premierul Mario Draghi.

 




 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.