Campionatele Europene de Gimnastică, ce se desfăşoară pentru prima dată în istorie în Turcia, la Mersin, vor fi transmise în direct de postul TVR 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Campionatele Europene de Gimnastică 2020, România are o nouă şansă să lupte pentru un loc pe podium la echipe, după ce gimnastica românească nu a mai luat medalii din 2012 la băieţi, iar la fete, din 2014.

În zilele de 12 şi 13 decembrie, programul competiţional debutează cu întrecerea la masculin. Probele pentru concursul feminin vor avea loc pe 19 şi 20 decembrie.

Televiziunea Română va transmite în direct finalele seniorilor, conform programului de concurs.

Sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 14:55, telespectatorii TVR 2 vor putea urmări finale pe echipe masculin, iar duminică, 13 decembrie, de la ora 13:55, finale pe aparate masculin. Accesul spectatorilor în arena de concurs de la Mersin va fi complet interzis.

Din delegaţia României fac parte gimnaştii juniori: Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Nicolae Bera şi Raul Şoica; gimnaştii seniori: Marian Drăgulescu, Răzvan Marc, Vlad Cotuna, Andrei Muntean şi Andrei Groza.  Antrenori: Marius Urzică, Ştefan Gal, Marius Berbecar, Adrian Meleancă şi Cornel Burduhosu.

La masculin, seniori, teoretic sunt patru naţiuni care luptă pentru locuri pe podium: Ucraina, Israel, Turcia şi România. Dacă tricolorii Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Andrei Groza şi Răzvan Marc vor concura fără ratări pot urca pe podium. 

La juniori, România e favorită la titlu, cu fraţii gemeni Gabriel Burtanete (campion mondial la juniori la sărituri) şi Răzvan Burtanete, amândoi sunt medaliaţi la FOTE Baku 2019.

Campioni ai României vor fi invitaţi în emisiuni ale postului. La „Reţeaua de idoli”, luni, 14 decembrie, de la ora 21:00, este invitată fosta sportivă Andreea Răducan. Un interviu de colecţie cu Nadia Comăneci va fi redifuzat sâmbătă, 19 decembrie, în aceelaşi program.

Sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 23:00, invitata emisiunii „Distracţiile lui Cazacu” este Diana Bulimar, gimnasta participantă la Jocurile Olimpice de vară din anul 2012. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.