Campioana olimpică Brazilia şi Argentina vor reprezenta America de Sud la turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo (22 iulie - 8 august), la care participă şi România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brazlia a învins, duminică, Argentina, cu scorul de 3-0 şi a câştigat turneul preolimpic din Columbia. În ciuda înfrângerii, argentinienii merg şi ei la JO.

Paulinho '12 şi Matheus Cunha '29 şi '54 au marcat golurile.

Până în prezent se cunosc 14 echipe calificate, între care ţara gazdă, Japonia, din 16 participante:

Europa - Spania, Germania, România şi Franţa;

Asia - Australia, Arabia Saudită şi Coreea de Sud;

Africa - Egipt, Costa de Fildeş şi Africa de Sud;

America de Sud - Brazilia şi Argentina;

Oceania - Noua Zeelandă.

Ultimele două echipe, reprezentând America de Nord, Centrală şi Caraibe, vor fi cunoscute după turneul preolimpic din Mexic (20 martie - 1 aprilie), la care vor lua parte, în afara ţării gazdă, SUA, Canada, Costa Rica, El Salvador, Honduras, Republica Dominicană şi Haiti.

Celel 16 echipe vor fi împărţite în patru grupe de câte patru echipe. Nicio confederaţie continentală nu poate avea mai mult de o echipă într-o grupă. Astfel, România nu va fi în aceeaşi grupă cu niciuna dintre celelalte reprezentative europene.

Ocupantele primelor două locuri în fiecare grupă se califică în sferturi.

Tragerea la sorţi a grupelor turneului olimpic va avea loc la 20 aprilie, la Tokyo.

România, antrenată de Mirel Rădoi, a obţinut participarea la JO după atingerea fazei semifinalelor Campionatului European de tineret din 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.