Campioana mondială, campioana europeană şi câştigătoarea circuitului profesionist FIBA 3x3 World Tour vor participa în acest weekend la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, turneu aflat la a şasea ediţie şi care va avea loc în Piaţa Universităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit organizatorilor, fanii baschetului 3x3 vor avea ocazia să îi vadă la Bucureşti pe cei mai buni zece jucători din lume în clasamentul FIBA 3x3 World Rankings, în frunte cu campionul mondial şi numărul 1 în ierarhie, Duşan Domovic Bulut.

Vor concura 16 echipe din 13 ţări.

Sârbii de la Novi Sad Al Wahda, campionii mondiali din Franţa, sunt favoriţi în grupa A, din care face parte şi o echipă a legendelor baschetului românesc, cu Virgil Stănescu, Paul Helcioiu şi Mihai Paul în prim-plan. Din grupă mai fac parte Bordeaux Ballistik, francezii din World Tour fiind în premieră la Bucureşti, şi ruşii de la Piter BM-18, care au mai fost prezenţi şi anul trecut la turneul din Capitală.

Slovenii de la Ljubljana, câştigători anul trecut în circuitul profesionist FIBA 3x3 World Tour şi finalişti la ultima ediţie a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, se vor duela în grupa B cu românii de la Bucharest Old School, care au reprezentant România în competiţiile internaţionale în acest sezon. Din grupă mai fac parte grecii de la Athens Don Poly şi bulgarii de la Sofia Fit Spo.

Din grupa C fac parte echipele Zemun Master (Serbia), Rahova’s Finest, Tbilisi Old School (Georgia) şi Clearwater ATG (SUA).

Cei mai tineri reprezentanţi ai României, Bucharest Littles,vor evolua în grupa D, din care fac parte campionii europeni, letonii de la Riga Ghetto Basket, vicecampionii mondiali, olandezii de la Amsterdam, şi canadienii de la Winnipeg.

Majoretele de la Dracula’s Girls vor anima momentele de pauză dintre meciuri, iar baschetbaliştii în scaun rulant de la Fundaţia Motivation vor juca un meci demonstrativ în cursul serii de sâmbătă.

Duminică seara, în Piaţa Universităţii va avea loc o demonstraţie de kendama, iar spectatorii vor avea şansa să câştige astfel de jucării personalizate în cadrul unor concursuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.