Campioana la ciclism Amy Pieters, care a suferit un accident înainte de Crăciun, în timpul unui antrenament, a ieşit din comă, a anunţat echipa ei, Team SD Worx, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Starea lui Amy Pieters s-a schimbat. Ea este acum conştientă. Acest lucru înseamnă că poate comunica uşor, fără a vorbi. Amy recunoaşte oamenii, înţelege ce se spune şi este capabilă să îndeplinească din ce în ce mai multe sarcini. Medicii nu sunt încă în măsură să spună ce sechele şi ce capacităţi va avea Amy Pieters ca urmare a leziunii cerebrale", a precizat echipa sportivei.

Pieters, în vârstă de 30 de ani, a căzut la 23 decembrie 2021, în timpul unui stagiu de antrenament la Calpe, lângă Alicante, în Spania. Ea şi-a pierdut cunoştinţa şi a suferit leziuni cerebrale grave.

După o primă suferită operaţie la spitalul din Alicante, Pieters a rămas în comă o perioadă lungă de timp înainte de a fi transportată la un spital din Olanda, la 6 ianuarie.

De la jumătatea lunii februarie, ea urmează un program de reabilitare neurologică, într-o instituţie specializată.

Pieters este ciclistă profesionistă de zece ani şi îmbină cursele pe şosea cu cele de anduranţă pe velodrom, unde a devenit anul trecut pentru a treia oară la rând campioană mondială în proba de ştafetă Madison, alături de Kirsten Wild. Ea a câştigat, de asemenea, cursa naţională olandeză pe şosea, o etapă a Women's Tour, şi Nokere Koerse, în 2020. Amy Pieters a devenit, în 2019, campioană europeană pe şosea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.