Fosta sportivă Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, va fi prezentă, joi, la ceremonia de aprindere a flăcării olimpice pentru JO de la Rio, eveniment ce va avea loc la Olimpia, informează frnpm.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă bucur şi mă simt onorată să reprezint municipiul Bucureşti şi România la un asemenea eveniment cu o istorie atât de bogată. Această ceremonie reprezintă un stindard al păcii, speranţei, prieteniei şi diversităţii. Actriţe îmbrăcate în costume greceşti antice îl vor invoca pe zeul soarelui, Apollo, în ruinele templului Hera, vechi de 2600 de ani, şi vor aprinde flacăra într-un mod cu totul special. În plus, Atena reprezintă pentru mine un loc aparte, deoarece aici practic mi s-a încununat cariera sportivă prin adjudecarea titlului olimpic", a declarat Camelia Potec pentru frnpm.ro.

Camelia Potec a câştigat în anul 2004 aurul olimpic la Atena, în proba de 200 metri liber.

Flacăra olimpică va fi aprinsă, joi, la Olympia, în Grecia, cu trei luni şi jumătate înainte de JO. Flacăra va fi aprinsă la templul Herei, vechi de 2.600 de ani, cu ajutorul unei oglinzi concave îndreptată spre torţă pentru a conduce razele soarelui.

Primul purtător al rotţei va fi Petrounias, iar acesta i-o va înmâna fostului voleibalist brazilian Giovane Gavio.

Pe teritoriul Greciei, torţa va parcurge 2.235 de kilometri. Printre purtătorii torţei se va număra şi un refugiat sirian. Acesta va purta torţa în tabăra de refugiaţi Eleonas, din vestul Atenei.

Ţorţa olimpică va fi remisă autorităţilor braziliene la 27 aprilie, într-o ceremonie pe stadionul din Atena, unde au avut loc primele Jocurie Olimpice din era moderna, în 1896.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro încep la 5 august. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.