Echipa naţională a Poloniei a suferit un nou eşec duminică, pierzînd în deplasare, scor 0-2, meciul disputat în compania echipei naţionale a Albaniei, în grupa E a calificărilor pentru Euro 2024. În grupa B, Ţările de Jos au învins Irlanda, la Dublin, scor 2-1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu Lewandowski căpitan, Polonia s-a înclinat la Tirana, în faţa Albaniei. Gazdele s-au impus cu 2-0, după golurile marcate de Jasir Asani şi Mirlind Daku. Albanezii conduc grupa E, cu 10 puncte, urmaţi de Cehia – 8 puncte şi Moldova, cu 8 puncte. Polonia ocupă locul al patrulea, cu 6 puncte din cinci meciuri.

La Dublin, Irlanda a deschis repede scorul, din penalti, transformat de Adam Idah, încă din minutul 5. Olandezii însă au recăpătat controlul meciului, au primit şi ei un penalti, transformat de Cody Gakpo, în minutul 19, pentru ca rezerva Wout Weghorst să înscrie golul victoriei pentru formaţia lui Ronald Koeman. În grupa B conduce Franţa, cu 15 puncte din  cinci meciuri, urmată de Ţările de Jos (9 puncte din patru meciuri) şi Grecia (9 puncte din cinci meciuri). Irlanda este pe locul 4, cu doar 3 puncte.

Aleksandar Mitrovic a făcut spectacol la Kaunas, unde a marcat de trei ori până la pauză, aducând Serbiei un avantaj liniştitor. Atacantul lui Al Hila a fost înlocuit în minutul 71, cu Vlahovic, dar sârbii nu au mai marcat în repriza secundă. În grupa G, Ungaria (locul 1) şi Serbia (locul 2) au câte zece puncte, Muntenegru e pe trei, cu 8 puncte, la mare distanţă de Bulgaria – locul 5 cu două puncte.

Rezultate înregistrate duminică, în calificările pentru Euro 2024:

Grupa B: Grecia – Gibraltar 5-0 (Pelkas 9, Mavropanos 23, 83, Masouras 70, 90+1);

Irlanda - Ţările de Jos 1-2 (Idah 5 penalti / Gakpo 19 penalti, Weghorst 56);

Grupa E: Insulele Feroe – Moldova 0-1 (Raţă 53);

Grupa E: Albania – Polonia 2-0 (Asani 37, Daku 62);

Grupa G: Muntenegru – Bulgaria 2-1 (Savic 45+1. Jovetic 90+7 / Borukov 79);

Grupa G: Lituania – Serbia 1-3 (Palauskas 45 / A. Mitrovic 21, 32, 43);

Grupa H: Finlanda – Danemarca 0-1 (Hojbjerg 86);

Grupa H: Kazahstan – Irlanda de Nord 1-0 (Samorodov  27);

Grupa H: San Marino – Slovenia 0-4 (Vipotnik 4, Mlakar 16, Lovric 61, Karnicnik 67).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.