Echipa naţională a Danemarcei a învins duminică, în deplasare, scor 1-0, echipa naţională a Finlandei, şi a trecut pe primul loc al grupei H din calificările pentru Euro 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Helsinki, prima repriză nu a adus multe ocazii de gol. Danemarca s-a mulţumit cu posesia în timp ce Finlanda s-a apărat strâns. Danezii au trecut însă la cârma meciului în partea secundă, pe care au controlat-o în întregime. Elevii lui Kasper Hjulmand au alergat după golul victoriei, pe care l-au reuşit în minutul 86 prin mijlocaşul lui Tottenham, Pierre-Emile Hojbjerg.

Danemarca a luat cele trei puncte şi s-a instalat pe primul loc în grupa H, cu 13 puncte. Pe locul secund este Finlanda (12 puncte), urmată de Kazahstan (12 puncte, dar golaveraj mai slab), Slovenia (10 puncte), Irlanda de Nord (3 puncte) şi San Marino, fără puncte.

Moldova a învins Insulele Feroe, la Torshavn, printr-un gol marcat de căpitanul Vadim Raţă. Este al doilea gol marcat de jucătorul de la FC Voluntari pentru echipa naţională şi primul din ultimii patru ani. În clasamentul grupei, moldovenii au egalat Cehia şi sunt pe locul al doilea în grupa E, ambele echipe având opt puncte.

În grupa G, Muntenegru a reuşit o victorie in extremis cu Bulgaria, prin golul de 2-1 marcat de Jovetic în al şaptelea minut al prelungirilor. Muntenegrenii sunt pe locul al doilea în clasament, cu 8 puncte, în vreme ce Bulgaria nu are încă nici o victorie din cinci partide jucate. Grupa este condusă de Ungaria, cu 10 puncte.

Rezultate înregistrate duminică, în calificările pentru Euro 2024:

Grupa E: Insulele Feroe – Moldova 0-1 (Raţă 53);

Grupa G: Muntenegru – Bulgaria 2-1 (Savic 45+1. Jovetic 90+7 / Borukov 79);

Grupa H: Finlanda – Danemarca 0-1 (Hojbjerg 86);

Grupa H: Kazahstan – Irlanda de Nord 1-0 (Samorodov  27).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.