Federaţia franceză de fotbal a anunţat marţi că a eliminat din Cupa Franţei echipa Caen, după ce gruparea din Ligue 1 a folosit un jucător suspendat, într-un meci din 64-imile competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Caen l-a utilizat pe Dieudonne Gaucho, care era suspendat, în victoria obţinută în 64-imile Cupei Franţei, la 21 decembrie, cu echipa AF Virois, din N3. Caen s-a impus pe teren cu 3-0, dar a fost descalificată după ce s-a constatat că fundaşul Dieudonne Gaucho avea trei cartonaşe galbene primite la echipa secundă a clubului, iar etapa de suspendare trebuia efectuată la prima echipă.

„A existat o interpretare greşită a regulamentului Federaţiei Franceze de Fotbal, Gaucho şi-a primit cartonaşele în N2 şi şi-a efectuat suspendarea în acest campionat”, a explicat Yohan Eudeline, antrenorul echipei de rezerve a celor de la Caen.

Conform regulamentului, tânărul Dieudonne Gaucho ar fi trebuit să stea pe bancă un meci la echipa de rezerve, dar şi la echipa din Ligue 1, care însă nu a mai disputat nici un meci din 12 noiembrie.

AF Virois a fost echipa calificată în 32-imile Cupei Franţei, unde se va întâlni cu FC Nantes, la 7 ianuarie 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.