Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că Istvan Kovacs a avut prestaţii foarte bune în ultimele meciuri arbitrate, în ciuda criticilor la adresa sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Istvan Kovacs a fost cu siguranţă o prezenţă foarte bună (la meciul Manchester City – Real Madrid), aşa cum a fost şi în meciul CFR Cluj – FCSB, în ciuda tuturor criticilor şi acuzaţiilor în ceea ce îl priveşte pe Istvan Kovacs. Istvan Kovacs, alături de Ovidiu Haţegan, sunt doi arbitri pe care ne bazăm în anii următori şi în ceea ce priveşte reprezentarea fotbalului românesc la cel mai înalt nivel, Pe lângă prezenţa lor la Euro, ne aşteptăm ca amândoi să fie prezenţi şi la CM. Ar trebui să beneficieze de mult mai multă înţelegere şi în campionatul intern. Invitaţia mea către toţi oamenii de fotbal şi către suporteri, să fim mai înţelegători şi totodată să putem să recunoaştem atunci când un arbitru conduce un meci într-un mod foarte bun”, a spus Burleanu.

El a precizat că îl aşteaptă să revină cât mai repede pe Ovidiu Haţegan, care a suferit un infarct luna trecută. “Arbitrii sunt singurii amatori în rândul profesioniştilor. Kyros Vassaras are un contact permament cu Haţegan, pe care îl aşteptăm cât mai repede să revină, nu numai la nivel intern, ci şi la nivel internaţional, pentru că obiectivul lui Ovidiu Haţegan trebuie să reprezinte prezenţa la CM”.

Burleanu a mai afirmat că pentru ca arbitrii să devină profesionişti este nevoie şi de susţinerea LPF: “Avem nevoie în primul rând de o susţinere a LPF, astfel încât în viitor să putem să asistăm la o schemă financiară pe care să o putem avea şi pentru arbitrii de top, astfel încât să contribuim la profesionalizarea meseriei de arbitru şi să creştem interesul tinerilor pentru meseria de arbitru”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.