Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat, joi, că australianul Bernard Tomic, locul 96 ATP, a fost amendat cu 45.000 de lire sterline pentru că “nu s-a ridicat la nivelul standardelor profesionale necesare” la meciul din primul tur cu francezul Jo-Wilfried Tsonga, numărul 72 mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform regulamentului turneelor de grand slam, toţi sportivii trebuie să evolueze conform unor standard, care nu au fost însă întrunite de Tomic în opinia arbitrului, astfel că australianul a fost amendat, suma urmând să fie dedusă din premiu. La Wimbledon, premiul pentru primul tur la simplu este chiar de 45.000 de lire sterline.

Bernard Tomic are posibilitatea să facă apel.

Tomic a pierdut cu scorul de 2-6, 1-6, 4-6 meciul cu Tsonga, în 58 de minute, fără să depună vreun effort real, prestaţie calificată drept jenantă de presa internaţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.