Atacantul Karima Benzema a devenit jucătorul francez cu cele mai multe goluri marcate în istorie, după ce a înscris de două ori în meciul pe care echipa lui l-a câştigat, luni, scor 3-0, pe terenul formaţiei Mallorca, în etapa a XXVIII-a din LaLiga, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Benzema l-a întrecut pe atacantul Therry Henry, care are 411 reuşite în carieră.

Karim Benzema a devenit al treilea marcator din istoria clubului madrilen după ce a punctat de trei ori în meciul cu PSG, disputat miercurea trecută, în manşa a doua optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

El are acum 311 de goluri pentru Real şi doar Crstiano Ronaldo, 450, şi Raul, 323, au mai multe goluri ca internaţionalul francez. 

Fotbalistul de 34 de ani traversează un sezon de vis la liderul LaLiga, cu 32 de goluri reuşite în 34 de meciuri jucate, în toate competiţiile. În campionat, el are 22 de goluri, cele mai multe, în 25 de jocuri. Al doilea în clasamentul golgheterilor din campionatul spaniol este coechipierul său Vinicius Junior, cu 14 reuşite.

În carieră, Benzema a mai marcat 66 de goluri pentru Lyon şi 36 pentru naţionala Franţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.