Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat, vineri seară, cu o zi înaintea meciurilor care vor stabili campioana, că, potrivit Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, în caz de egalitate, departajarea s-ar face pe baza rezultatelor directe din tot campionatul, inclusiv cele din sezonul regulat, nu numai pe baza rezultatelor directe din play-off. În acest caz, FCSB ar deveni campioană, la egalitate de puncte cu FC Viitorul. Însă LPF a publicat pe site-ul oficial o ştire în care se arată că departajarea se face numai pe baza rezutatelor directe din play-off.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La egalitate de puncte, Steaua este campioană. Am luat şi am studiat regulamentele după o discuţie cu Alibec. La egalitate se ia rotunjirea, iar apoi te trimite la ROAF. Acolo scrie că se pun toate meciurile directe între ele programate în campionat. După ce s-au jucat toate meciurile programate în campionat, sunt patru, nu două, noi suntem în avantaj. Aşa scrie în ROAF. Se spune clar, după ce s-au jucat toate meciurile programate şi sunt patru, nu două. În ROAF la articolul 26 sau 30, aşa scrie. La egalitate de puncte la final, se ia rotunjirea, iar la ROAF spune că dacă mai multe echipe sunt la egalitate se iau toate meciurile directe programate în campionat. E un singur campionat, nu sunt două. La egalitate de puncte între toate cele trei, câştigă Dinamo. Campionatul înseamnă patru meciuri, nu două, aşa scrie la ROAF. O să ajungem la TAS, deşi nu ar trebui, că la mine e lucru clar, e şi logic să se ia patru meciuri, nu e alt campionat. Eu l-am întrebat pe MM şi mi-a spus că a citit el, l-am întrebat pe Vali, a zis că nu ştie sută la sută. Ia arată-mi să văd, eu fără să citesc mi-am dat seama, la mine e inteligenţa. Acum Vali se ceartă cu toată lumea, MM m-a sunat că am dreptate. Vali mi-a spus că am dreptate, că a citit şi aşa este. Mâine liga o să studieze, să vorbească cu avocaţii, o să schimbe şi o zică: am greşit. Dacă nu mă sesizam eu, lua Viitorul campionatul şi noi dormeam ca proştii", a declarat Becali, la Digi Sport.

Primul criteriu de departajare este numărul de puncte. Potrivit ROAF, câştigătoarea campionatului este echipa care a obţinut cel mai mare număr de puncte la terminarea play-off-ului.

"Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii: a) numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte; b) golaverajul mai bun în jocurile directe; c) numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe; d) numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe; e) golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat); f) numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat (n.r. - în play-off, în cazul de faţă)", se arată în ROAF, la articolul 27.

În sezonul regulat, FCSB (Steaua) a învins FC Viitorul în deplasare, cu 3-1, şi acasă, cu 2-0. În play-off, FCSB a pierdut la Ovidiu, cu 1-3, şi a remizat acasă, scor 1-1.

Însă într-un articol publicat, vineri, pe site-ul oficial al FCSB se arată altceva, că se ţine cont numai de rezultatele din play-off.

"Înaintea ultimelor 90 de minute ale actualei ediţii din play-off, trei echipe au rămas cu şanse pentru a câştiga titlul de campioană în sezonul 2016-2017. Astfel, FC Viitorul Constanţa devine campioană dacă învinge pe CFR Cluj, nedepinzând de niciun alt rezultat, având avantajul meciurilor directe cu FCSB în play-off. FCSB poate deveni campioană dacă învinge pe CS U Craiova şi FC Viitorul nu reuşeşte să câştige cu CFR Cluj. FC Dinamo poate deveni campioană dacă învinge pe Astra Giurgiu, iar FC Viitorul şi FCSB nu câştigă meciurile cu CFR Cluj, respectiv CS U Craiova. În cazul în care toate cele trei echipe termină la egalitate de puncte campionatul, campioană va fi FC Dinamo, graţie rezulatelor directe mai bune cu FC Viitorul şi golaverajului superior celor de la FCSB", se arată pe site-ul LPF.
 
FC Viitorul va evolua cu CFR Cluj, sâmbătă, de la ora 20.00. De la aceeaşi oră se vor disputa şi meciurile FCSB - CS Universitatea Craiova şi FC Dinamo – Astra Giurgiu. FC Viitorul, FCSB, ambele cu 41 de puncte, şi Dinamo, cu 39 de puncte, sunt cele trei echipe care au şanse de a câştiga în acest sezon titlul de campioană a României.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.