Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că jucătorii antrenaţi de Laurenţiu Rgehecampf au votat ca fundaşul Gabriel Tamaş să rămână la echipă, în ciuda actelor lui de indisicplină. Despre criticile fostului antrenor al Stelei Mirel Rădoi, Becali a spus că a început să o ia pe mirişte şi ar trebui să mai lase bârfa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut mai multe discuţii. Eu am pus să voteze echipa dacă rămâne sau pleacă. Am pus vot secret. Am zis aşa ceva nu se permite, dar având în vedere că nu avem fundaşi centrali, că în mod normal el este un fundaş central foarte bun şi că suntem în toiul campioantului, voi hotărâţi dacă e bine să rămână sau nu. Voi votaţi. Dacă îl acceptaţi, asta nu înseamnă că se mai tolerează la cineva aşa ceva ce face el. Că el face, face nişte lucruri inadmisibile. Poate să se supere. Am vorbit cu el. <Nu mai fac, nea Gigi, nu mai fac!> Dar nu poate să se stăpânească. A votat echipa în unanimitate să rămână. L-au acceptat ei, l-au acceptat că nu aveam ce face, forţaţi de împrejurări", a declarta Becali, la Sport.ro.

Patronul stelist crede că, în cazul în care Mirel Rădoi ar fi acceptat să îl ierte pe Tamaş după ce a lipsit de la un antrenament în urma unei nopţi de beţie, tehnicianul ar fi câştigat campionatul. În acelaşi timp, Becali s-a declarat deranjat de unele critici ale finului său.

"E finul meu, el bârfeşte, e problema lui. Nu-i frumos, dar eu tot îl iubesc aşa cum îl cunosc ca om. A luat-o el puţin pe mirişte, dar nu e niciun fel de problemă. El, Mirel, dacă-l ierta (n.r. - Tamaş) atunci şi dacă nu ţinea cont cu Teixeira - că a zis <ce, mă, Naşule, ăsta la treizeci şi ceva de ani face figuri cu noi?> A fost foarte orgolios. Mirel, dacă nu era orgolios, era campion, era în Liga Campionilor, a fost prea orgolios, deşi antrenor e bun. Tot ce face el îl iert, pentru că e finul meu. Vorbeşte aiurea câteodată. Eu cred în Mirel antrenorul, că are inteligenţă, dar numai să lase bârfa, că femeile bârfesc, bărbaţii lucrează. El parcă ar fi jurnalist. Nu înţeleg, lui nu-i plăcea niciodată să vorbească. Când era jucător nu-i plăcea presa, nu-i plăcea nimic. Acum, nu ştiu, poate în lipsă de ocupaţie a început să bârfească. Este un sfat al naşului Becali către el. Din dragoste, nu din răutate", a precizat Becali.

Mirel Rădoi a declarat, marţi, că finanţatorul Stelei, Gigi Becali, nu şi-a ţinut promisiunile în perioada în care el a fost antrenorul echipei. Rădoi vorbeşte despre o capcană în care a căzut atunci când a preluat Steaua şi crede că trebuia să demisioneze când a constatat că Becali nu-şi ţine promisiunile.

Întrebat de comparaţia dintre bugetul pe care îl are Reghecampf cu cel din perioada în care a antrenat el, Rădoi a răspuns: "Nu pot face pentru că vorbim de sume diferite. Alibec a costat 1,8 milioane acum, iar eu, dintr-un milion de euro, am cheltuiit 980.000. Acela a fost bugetul, din păcate eu am căzut într-o capcană, pe care am descoperit-o mai târziu şi poate acum mă gândesc că am făcut o greşeală, aceea de a fi trebuit să renunţ în momentul în care nu s-au adus jucători aşa cum am vorbit cu patronul echipei şi anume înainte de cantonament. Cum sunt eu mai naiv, m-am gândit că nu puteam să renunţ, pentru că era o situaţie neplăcută faţă de club, faţă de suporteri, faţă de cei din staful meu, pe care i-am făcut să fie alături de mine şi să renunţe la proiectele pe care le aveau. Dar dacă ar fi să dăm timpul înapoi, probabil să fi renunţat în acel moment era cel mai bun lucru. Dar am crezut că vom reuşi şi cu aceste probleme să mergem înainte. Din păcate nu am reuşit şi, împreună cu staful meu, eu şi conducerea clubului am decis că cel mai bine pentru viitorul echipei este să renunţăm. Aceea a fost capcana. Mi s-a spus că sunt zece milioane de euro în contul clubului, eu am spus că nu am nevoie de atâţia bani şi din păcate a trebuit să mă lupt să aduc banii pe care îi datora Al Hilal Stelei de un an şi jumătate, doi, de când îl vânduseră pe Pintilii. Eu am reuşit să iau acei bani, toată suma într-o săptămână. Ulterior am aflat că erau salarii restante, erau bonusurile de când era Costel (n.r. - Gâlcă) antrenor şi atunci din toţi banii am rămas cu acea sumă, cu care a trebuit să ne descurcăm. Evident că este foarte greu să te descurci în acest fel, plus că jucătorii venind târziu, nefăcând pregătirea cu echipa... Aceeaşi problemă o întâmpină şi Reghe, chiar dacă are jucători valoroşi. Jucătorii, aşa cum declară patronul echipei, au fost aduşi doar că a vrut el, şi atunci nu ştim pe cine ar trebui să judecăm. De ce MM nu este lăsat să-şi facă treaba, ce fel de jucători vor, când trebuie aduşi? După care primii care sunt arătaţi cu degetul sunt ei", a declarat, la Doce Sport, Mirel Rădoi, finul lui Gigi Becali. 

Mirel Rădoi a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în iunie 2015 şi a demisionat după mai puţin de şase luni. El s-a aflat la Steaua la prima experienţă de tehnician. Pentru că nu avea licenţă Pro, Rădoi a fost numit director sportiv. Acum, el urmează cursurile de antrenori la Corverciano, în Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.