Finanţatul FCSB, Gigi Becali, s-a arătat foarte nemulţumit de votul membrilor Adunării Generale a FRF care au aprobat propunerea preşedintelui Răzvan Burleanu, ca la şefia forului să poată candida doar persoanele ce au avut cel puţin doi din ultimii cinci ani activitate în fotbalul românesc. El i-a făcut "proşti, dobitoci şi sclavi" pe membri AG şi l-a ameninţat pe Burleanu că are "ac de cojocul lui".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pe mine nu mă interesează cine e preşedintele FRF. Să fie cine vrea, că pe mine nu m-ajută cu nimic şi n-am nevoi de el. Nu mă deranjează că face un abuz de 100.000, 200.000. Pe mine mă deranjează principiul. Vine el în casa noastră, noi l-am acceptat şi după doi-trei ani zice: <eu aici sunt stăpân şi îi vrăjesc pe proşti şi pe servitori>. Nu trebuie să fie vot secret, că tot aşa votează proştii şi servitorii. Mai rău votează. Singura soluţie e în instanţă, dar durează mult. Că nu poţi să-i spui judecătorului: <uite care e treaba, abuzează de prostime>. Trebuie să-i demonstrezi, să-i faci IQ-ul ăluia de la Adunarea Generală să vezi cât e de dobitoc şi de prost şi de sclav. Şi ce să-i spui judecătorului? Îţi aduc 150 să-i vezi cât sunt de sclavi, de dobitoci şi de proşti. Poţi să faci asta? Să găsim o instituţie europeană în care să-i băgăm la doctor şi să vedem cât sunt de sclavi, de dobitoci şi de proşti. Cum să votezi aşa ceva? În cinci ani să ai activitate doi ani. Nu mă deranjează, să fie Burleanu 25 de ani preşedintele federaţiei. Mă deranjează obrăznicia, pe mine mă intrigă obrăznicia. Eu nu suport dictatura, tirania, mizeria pe care o face. E prea mare obrăznicia", a declarat Becali, la Sport.ro.

Becali crede că Burleanu a făcut această propunere, despre care spune că reprezintă "cel mai mare pericol din fotbalul românesc", pentru a-şi îndepărta potenţialii contracandidaţi la viitoarele alegeri.

"Prima dată şi prima dată mergem la judecător. Aşa se face, aşa e frumos, conform legii, să vedem ce spune judecătorul. Nu e problemă de bani, cu solidaritatea, cinci la sută, sunt de acord, că mai formează şi ei jucători şi luăm jucători de la ei. Cumpărăm de la ei cu 100.000, 50.000, 20.000, 30.000 şi îi vindem cu un milion sau cu două sau cu 500.000. Merită şi ei, cluburile, nu zic nu. Dar ca să pui aşa ceva, e strigător la cer. N-ai voie să candidezi la federaţie dacă nu ai doi ani de activitate în ultimii cinci ani. Cu alte cuvinte, toată generaţia de aur care nu a avut activitate doi ani în fobal nu are voie! Gică Popescu n-are voie, Lupescu n-are voie, Iordănescu n-are, Piţurcă n-are. Candidează tu, singur! Pune acolo că dacă unul n-are ochelari, n-are 1,80, n-are părul negru şi geacă cu gulerul ridicat n-are voie. Pe cuvântul meu dacă n-ar vota prostimea! Dacă nu vorbim de această regulă pe care a băgat-o în statut se nasc oameni tirani şi dictatori. Cel mai mare pericol din fotbalul românesc este această chestiune. Cum îţi permiţi obrăznicia? Nu mă deranjează că este el, ci obrăznicia faţă de mine, faţă de noi ceilalţi, care am făcut ceva în ţara asta şi în fotbalul ăsta românesc. Am avut emoţii, am băgat bani. Cum îţi permiţi să faci asemenea lucruri, cine te crezi? Bă, eşti nebun? Du-te, bă, la balamuc dacă faci aşa ceva! Gata s-a terminat cu dictatorii, gata cu Stalin, nu mai e loc de dictatură şi de tiranie, pentru că avem noi ac de cojocul tău. Şi o să vezi că am ac de cojocul tău! Cum să numeşti tu un vicepreşedinte dacă în statut e că de drept preşedintele ligii e vicepreşedinte. Cum îl numeşti tu? Păi ce vrei, mă, să ne stăpâneşti tu? Băi, copile, vezi, mă de treaba ta, mă! Că am eu, Becali, ac de cojocul lui. M-a enervat rău de tot. Unde te crezi? Eşti pe câmp cu animalele? Du-te, tată, cu animalele! I-aţi animalele alea, făceţi-vă voi federaţie separată, cu proştii", a afirmat omul de afaceri.

Adunarea Generală a FRF a aprobat, sâmbătă, “principiul solidarităţii” prin care un procent de 5 la sută din drepturile de televizare a meciurilor din Liga I s-ar îndrepta către echipele din eşaloanele doi şi trei. Comitetul Executiv al FRF a fost mandat să negocieze cu LPF implementarea acestuia.

De asemenea, s-a votat reducerea numărului de reprezentanţi ai LPF în Comitetul Executiv al federaţiei, de la trei la doi, dar şi propunerea de limitare la trei a numărului de mandate pentru membrii Comitetului Executiv.

Adunarea Generală a aprobat şi completarea articolului 50 din Statutul FRF prin introducerea literei h, care se referă la o condiţie pentru alegerea preşedintelui: "a îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului asociaţie (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puţin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca şi candidat. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face cu o declaraţie pe proprie răspundere, legalizată la notar".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.