Lucrările la o bază sportivă din cel mai mare cartier din Cluj-Napoca, proiect în valoare de peste cinci milioane de euro, au început luni. Până în luna septembrie 2021, firmele angrenate în proiect trebuie să amenajeze aproape 42.500 metri pătraţi cu terenuri pentru sporturi individuale sau de echipă, precum şi zone de recreere sau un amfiteatru în aer liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spaţiul denumit ”La terenuri” din cartierul Mănăştur, cel mai mare din Cluj-Napoca, cu aproape 90.000 de locuitori, va deveni în mai puţin de doi ani o bază sportivă la nivel european, după cum a anunţat, luni, primarul municipiului, Emil Boc. Edilul a bătut simbolic ”primul ţăruş” al lucrărilor.

Suprafaţa este de 42.410 metri pătraţi şi este situată la liziera Pădurii Făget.

FOTO: Primăria Cluj-Napoca
FOTO: Primăria Cluj-Napoca

Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, baza sportivă va fi organizată pentru activităţi sportive în aer liber (terenuri pentru tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei etc.), activităţi sportive în spaţiu închis (squash, tenis de masă, studio yoga/aerobic/fitness etc.) şi va mai include zone de recreere, de skatepark, fitness şi cu aparate şi echipamente pentru parkour, o pistă de alergare, precum şi un amfiteatru care să poată fi transformat în sezonul rece în patinoar.

Proiectul include şi amenajarea de parcări auto şi pentru biciclete, rasteluri bike sharing (41 rasteluri x 2 locuri), staţii de încărcare pentru biciclete şi trotinete electrice.

De asemenea, iubitorii de artă vor avea ocazia să experimenteze grafitti pe un perete amenajat special, iar copiii vor avea zone dedicate, cu trasee şi diferite jocuri. Alte dotări: Wi-Fi, supraveghere video, căi de acces conectate cu toate zonele adiacente, facilităţi alimentaţie publică.

Lucrările vor fi executate de o asociere formată din cinci firme, iar valoarea contractului este de 26.581.616,15 lei, fără TVA, adică peste cinci milioane de euro, potrivit autorităţilor locale.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.