Campioana la baschet masculin U Banca Transilvania Cluj va purta, sâmbătă, tricouri roz, cu mesaje inscripţionate care vizează prevenţia cancerului la sân. Sub fiecare număr de tricou va exista un mesaj legat de acea cifră, cum va fi al jucătorului Karel Guzman: 1 - (O) femeie la 45 de minute află că are cancer la sân.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

U BT Cluj a transmis mesajul de vineri seară însoţit de fotografii ale tricourilor jucătorilor, iar mesajele sunt emoţionante şi, în acelaşi timp, şocante pentru societatea noastră: 1 (nr. tricoului purtat de jucătorul Karel Guzman) - (O) femeie la 45 de minute află că are cancer la sân, 4 (Szentkuti Akos) - 4 mii de femei au decedat în România din cauza cancerului la sân în 2022, 6 (David Lăpuşte) - 6 mii de noi cazuri de cancer la sân sunt depistate în fiecare an în România, 8 (Nandor Kuti) - 8 din 10 femei din România nu şi-au efectuat niciodată o mamografie, 12 (Stefan Bircevic) - 12 mii din noile cazuri de cancer din România au fost cancer la sân sau 80 (căpitanul Patrick Richard) - 80% din cancerele la sân sunt diagnosticate în fază avansată.

Cifrele de pe tricourile jucătorilor campioanei nu sunt cele oficiale, cu care evoluează în partidele obişnuite din campionat, Cupa României sau EuroCup.

”Conştientizarea şi prevenţia sunt cele mai importante mijloace de combatere a cancerului la sân. Suntem alături de toate femeile din viaţa noastră”, a transmis campioana U BT Cluj.

Luna octombrie este dedicată conştientizării şi prevenţiei cancerului la sân în România, dar şi la nivel internaţional.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.