Vicecampioana CSM Oradea a anunţat, miercuri, prelungirea contractului cu jucătorul Donatas Tarolis, component al naţionalei Lituaniei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tarolis are 29 ani, 2.04 metri înălţime şi evoluează pe poziţia 4. În sezonul competiţional 2022-23 a fost liderul lui CSM CSU Oradea la eficienţă pe meci, puncte pe meci şi recuperări ofensive pe meci la nivelul Ligii Naţionale a României. În 34 partide disputate, Tarolis a avut medii statistice de 13.5 puncte, 4.9 recuperări, 1.6 pase decisive, 0.7 intercepţii şi 0.4 capace în 24 minute pe partidă pentru 16.7 la eficienţă.

”Alături de CSM CSU Oradea, Donatas Tarolis a jucat şi în Cupa României, respectiv în FIBA Europe Cup. El a ajutat formaţia de pe Crişul Repede să se califice în finala Cupei României şi a Ligii Naţionale, iar în drum spre aceste rezultate a contribuit la cea mai mare rată de succes (procentaj de victorii) din istoria echipei de baschet masculin de la CSM Oradea”, a transmis CSM Oradea.

Tarolis are 11 sezoane la nivel de seniori. El a debutat în liga a 2-a din ţara natală, alături de Gargzdai Bremena, după care a trecut în primul eşalon, debutând la Zalgiris Kaunas. A petrecut un an în Austria, cu Arkadia Traiskirchen, iar în 2016 a semnat cu Lietkabelis, formaţie la care a petrecut trei sezoane.

În vara anului 2019 a semnat cu U BT Cluj, cu care a obţinut titlul şi Cupa României, după finale cu CSM Oradea.

După ce a devenit campion al României în 2021, fiind desemnat MVP al finalei LNBM, Donatas a semnat în Turcia, cu Afyon Beledyie. S-a transferat în cursul sezonului 2021-22 la Buducnost Podgorica, iar din vara anului trecut a semnat cu CSM Oradea.

Donatas Tarolis face parte şi din lotul lărgit al echipei naţionale a Lituaniei, cu care se pregăteşte pentru World Cup 2023, eveniment programat să demareze pe 25 august.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.