Campioana en-titre U Banca Transilvania Cluj a învins formaţia CSM Oradea, vineri, pe teren propriu, scor 94-79 (46-47), în ultima etapă, a XXVIII-a, din Liga Naţională, faza Top 10. CSM Oradea încheie lider, dar cu şirul de 23 de victorii consecutive întrerupt, iar U BT Cluj este pe locul 2. Cu 7.000 de fani în tribune, recordul de audienţă la un meci din Liga Naţional a fost doborât din nou în BT Arena.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Gordic 18 puncte, Căţe 17, Meindl 15, pentru U BT Cluj, respectiv Carter 12, Markovic 12, pentru CSM Oradea.

În meciul tur de la Oradea, CSM s-a impus în faţa campioanei (82-74), dar meciul a fost marcat şi de incidente violente pornite de la şicanele dintre Karel Guzman (U) şi Nikola Markovic (Oradea). FRB a dictat suspendări şi amenzi pentru jucători, dar şi penalizări financiare pentru cele două cluburi. CSM Oradea a făcut apel pentru amenda de 2.500 euro şi aceasta a fost anulată, joi, de comisia de specialitate a FRB.

Guzman nu a jucat vineri, fiind suspendat încă o etapă din cele 4, iar Markovic s-a aflat în teren, fiind huiduit în permanenţă la contactul cu mingea, de cei circa 7.000 de fani clujeni. Dincolo de ”răfuielile” cu Markovic, ei au creat o atmosferă de excepţie şi au depăşit recordul anterior de audienţă (6.500) la un meci din Liga Naţională, stabilit tot în BT Arena, în urmă cu şase ani.

FOTO: Facebook U-BT Cluj-Napoca
FOTO: Facebook U-BT Cluj-Napoca

Revenind la rezultatul partidei, din BT Arena, acesta nu schimbă faptul că CSM Oradea rămâne lider în Top 10, cu 34 puncte, iar U BT Cluj se află pe 2, cu 33. Campioana a dominat tot sezonul şi a pierdut în ultima săptămână poziţia de lider, care îi aducea avantajul terenului propriu în toate confruntările din play-off.

La rândul său, CSM Oradea încheie pentru prima data în istoria sa pe primul loc sezonul regulat. Echipa antrenată de Cristian Achim aniversează în acest an 20 de ani de la înfiinţare şi îşi doreşte titlul naţional pentru a sărbători.

Pentru ultimul loc din play-off se luptă două echipe, tot în etapa de vineri, Dinamo Bucureşti şi SCM Timişoara.

Celelalte şapte formaţii calificate se cunosc deja, indiferent de rezultatele din meciurile de vineri, care se vor juca de la aceeaşi oră, 20.00: Rapid Bucureşti – Dinamo Bucureşti, SCM Timişoara – FC Argeş Piteşti, Athletic Constanţa – CSU Sibiu şi SCMU Craiova – CSO Voluntari.

Pe locurile 1-4 vor încheia, în ordine, CSM Oradea, U BT Cluj, Rapid Bucureşti şi CSO Voluntari, celelalte calificate fiind FC Argeş Piteşti, SCMU Craiova şi CSU Sibiu. Prima fază play-off (sferturi de finală) va debuta în 12 aprilie, în sistemul cel mai bun din cinci partide, la fel ca semifinalele. Finala se va juca în sistemul cel mai bun din şapte meciuri.

La nivelul clasamentului 11-18 vor începe, în 11 aprilie, meciurile din play-out, în sistemul cel mai bun din trei partide.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.