Formaţia Paris Basketball a câştigat, vineri seară, trofeul BKT EuroCup, a doua competiţie valorică a continentului, în care campioana României, U Banca Transilvania, a ajuns în premieră până în faza sferturilor de finală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finala a fost o ”afacere” franceză, între Paris Basketball şi JL Bourg. Echipa din capitala Franţei s-a impus în două partide din trei programate, în prima cu 77-64, iar în a doua, vineri seară, cu 89-81, în deplasare. TJ Shorts, de la Paris Basketball, a fost ales MVP-ul finalei.

Finalista JL Bourg a fost singura formaţie care a învins U BT Cluj în ambele meciuri din grupa B.

Echipa antrenată de Mihai Silvăşan a ajuns până în sferturi, fază în care a cedat în faţa London Lions, în manşă unică, cu 91-79.

În stagiunea trecută, U BT Cluj a fost debutantă în EuroCup şi a încheiat grupa A pe locul 9, ratând optimile. Cu un an înainte, campioana României a jucat sferturi de finală în Basketball Champions League, performanţă care i-a adus acceptarea în EuroCup, a doua competiţie continentală, după Euroligă.

Doar două echipe româneşti au mai participat în EuroCup, CSU Asesoft Ploieşti (în sezoanele 2007-2008, 2013-2015), respectiv Steaua Bucureşti (2015-2016), însă U BT Cluj este prima din România care a ajuns în sferturi.

În 2023, trofeul EuroCup a fost câştigat de Gran Canaria.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.