FR Baschet a anunţat, joi, lista jucătorilor convocaţi pentru meciurile cu Bulgaria şi Cipru, din luna februarie, din precalificările Campionatului European 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorii convocaţi de antrenorul Dragan Petricevic sunt: Giordan Watson, Lucas Tohătan, Tudor Gheorghe, Kris Richard, Nandor Kuti, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Bobe Nicolescu, Rolland Torok, Emanuel Căţe, Alex Olah, Rareş Uţă, Ştefan Grasu.

Au fost nominalizaţi şi doi jucători de rezervă - Dragoş Diculescu şi Edward Petrescu.

Naţionala se va reuni la Piteşti, în 16 februarie, iar meciurile vor avea loc în 23 şi 26 februarie, cu Bulgaria şi Cipru.

Acestea sunt ultimele partide din grupa F, iar anterior România a obţinut rezultatele: 59-75 şi 62-92 cu Portugalia, 72-84 cu Bulgaria şi 69-65 cu Cipru. După patru etape, Portugalia este lider, cu 8 puncte, urmată de Bulgaria, cu 7, România 5 şi Cipru 4 puncte.

Tricolorii s-au calificat în faza secundă a precalificărilor în competiţie după ce au câştigat grupa B din prima fază, în care au fost angrenate 10 echipe naţionale.

În faza secundă participă 12 echipe, împărţite în trei grupe, iar în calificările CE2025 se va califica doar prima clasată din fiecare, după meciurile tur-retur.

Totodată, FIBA a mai anunţat că echipele care nu vor câştiga una din cele trei grupe, vor avea o ultimă şansă de calificare în faza următoare, urmând să se alăture echipelor rămase din prima faza a precalificărilor. Acestea vor juca într-un al treilea tur de precalificări, pentru a obţine ultima şansă de a continua cursa spre FIBA Eurobasket 2025.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.