Echipele Paris Basketball şi JL Bourg vor disputa finala BKT EuroCup, în sistemul ”cel mai bun din trei meciuri”. Campioana U BT Cluj s-a oprit în sferturile de finală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce Paris Basketball a trecut de London Lions în semifinale în două partide (99-86 şi 93-85), JL Bourg a disputat, miercuri seară, meci decisiv, al treilea, cu Beşiktaş, pe care l-a câştigat cu scorul de 89-63. În primele două dispute ale seriei, JL Bourg a câştigat cu 86-74, iar apoi a pierdut cu 71-82.

În 2023, trofeul EuroCup a fost câştigat de Gran Canaria.

În BKT EuroCup, campioana României, U Banca Transilvaniei Cluj, s-a oprit în sferturile de finală, fiind învinsă în BT Arena de London Lions, cu 91-79.

În stagiunea trecută, U BT Cluj a fost debutantă în EuroCup şi a încheiat grupa A pe locul 9, ratând optimile.

Performanţele obţinute de campioana României în doar doi ani nu au trecut neobservate în Europa. EuroLeague Head Coaches Board, care reuneşte antrenori din Euroligă şi EuroCup, l-a invitat pe antrenorul Mihai Silvăşan să susţină un masterclass la reuniunea anuală din acest an, care va avea loc la Glyfada (Grecia), între 20-23 iunie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.