Echipa de baschet masculin CSO Voluntari s-a calificat marţi, pe teren propriu, în semifinalele European North Basketball League (ENBL), după ce a învins formaţia Tartu Ulikool, scor 92-69 (43-39), în manşa retur din sferturi. CSO Voluntari joacă în premieră în ENBL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Feazell 21 puncte, Shumate 17, pentru CSO Voluntari, respectiv Rozitis 12, pentru Tartu.

În tur, Tartu s-a impus cu scorul de 83-76, însă diferenţa este insuficientă per dublă manşă, iar CSO Voluntari se califică în semifinalele competiţiei.

CSO Voluntari a încheiat grupa B pe locul 2, după rezultatele: 77-85 cu BC Siauliai, 82-53 cu KK Kiela, 75-72 cu Basket Brno, 89-68 cu Leige Basket, 84-76 cu Newcastle Eagles, 92-78 cu Valmiera Glass Via şi 97-77 cu Zielona Gora.

CSO Voluntari este prima formaţie din România care joacă în ENBL, după ce în stagiunea trecută a evoluat în FIBA Europe Cup.

La start s-au aflat 16 echipe, împărţite în două grupe, iar primele patru clasate în fiecare s-au calificat în faza play-off, în care se joacă încrucişat (locurile 1-4 şi locurile 2-3), tur-retur, pentru un loc la Turneul Final Four, programat în 9-10 aprilie 2024. S-au mai calificat formaţiile Liege Basket (Belgia), Bakken Bears (Danemarca) şi BC Siauliai (Lituania).

În 2023, trofeul a fost câştigat de formaţia poloneză BM Stal Ostrów.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.