Campioana U Banca Transilvania Cluj a transmis documentaţia pentru înscrierea în EuroCup, a doua competiţie valorică a continentului. Joi s-au încheiat înscrierile, iar campioana României nu are loc garantat şi aşteaptă răspunsul organizatorilor competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clubul U BT Cluj şi fanii înfocaţi ai acestuia aşteaptă cu nerăbdare răspunsul din partea EuroCup, privind acceptul echipei în al doilea sezon consecutiv în competiţie.

Şansele sunt foarte mari pentru ca acest lucru să se întâmple, în condiţiile care, debutantă fiind în stagiunea 2022-2023, U BT Cluj a oferit meciuri de calitate şi, mai ales, a fost pe primul loc între cele 20 de participante la media numărului de spectatori – 5.958/meci.

Campioana României a încheiat grupa A cu un bilanţ de cinci victorii şi 13 înfrângeri, pe locul 9, în condiţiile în care primele opt clasate s-au calificat în play-off.

U BT Cluj a anunţat oficial şi FR Baschet privind intenţia sa de a continua în EuroCup, dacă va fi acceptată, iar forul naţional de profil a reconfigurat, prin Consiliul Director, reprezentarea României în celelalte cupe europene.

Astfel, vicecampioana CSM Oradea ar urma să evolueze în Liga Campionilor, CSU Sibiu (medalie de bronz) şi Rapid Bucureşti (locul 4) în FIBA Europe Cup, competiţie în care ar mai putea primi un loc şi SCMU Craiova. Alte două echipe în cupe sunt CSO Voluntari, în premieră în European North Basketball League, respectiv SCM Timişoara în Alpe Adria Cup.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.