Campioana U Banca Transilvania Cluj a fost învinsă marţi, în deplasare, de finalista din 2023 a BKT Eurocup, Turk Telekom, scor 95-84 (53-48), în prima etapă din returul grupei B.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai meciului au fost Palmer 24 puncte, pentru gazde, respectiv Stipanovic 15, Richard 15, Seeley 13, pentru U BT Cluj, al cărei joc a fost de nerecunoscut.

 

Jucătorii antrenaţi de Mihai Silvăşan au fost încurajaţi din tribună şi de Olimpiu Moruţan, fotbalistul lui Ankaragucu, originar din Cluj, unde şi-a început cariera la FC Universitatea.

În etapa a X-a mai sunt programate partidele dintre Slask – JL Bourg, Lietkabelis – Buducnost, Energia Trento – ratiopharm Ulm, Gran Canaria – Aris Salonic.

În turul grupei B, U BT Cluj a obţinut rezultatele: 80-71 cu Turk Telekom, 70-67 cu Slask Wroclaw, 88-92 cu JL Bourg, 89-74 cu Buducnost Podgorica, 61-59 cu Aris Salonic, 86-75 cu ratiopharm Ulm, 98-60 cu Energia Trento, 70-92 cu Gran Canaria, 120-111 cu Lietkabelis Panevezys.

După 10 etape, U BT Cluj are un bilanţ de şapte victorii şi trei înfrângeri, pe locul 2 în clasament, temporar, după liderul Gran Canaria.

Campioana României are următorul program în retur: U BT – Slask (13 decembrie), U BT – JL Bourg (19 decembrie), Buducnost – U BT (27 decembrie), U BT – Aris (10 ianuarie 2024), ratiopharm – U BT (17 ianuarie), U BT – Trento (23 ianuarie), Gran Canaria – U BT (31 ianuarie) şi Lietkabelis – U BT Cluj (7 februarie).

În grupa A au fost repartizate echipele Hapoel Tel-Aviv, Joventut Badalona, Cedevita Olimpija Ljubljana, Paris Basketball, Umana Reyer Venezia, Wolves Vilnius, Beşiktaş Istanbul, Veolia Hamburg, Prometey Slobozhanske, London Lions.

Se joacă în sistemul fiecare cu fiecare în dublă manşă, iar primele şase clasate în ambele grupe avansează în play-off. Mai precis, primele două clasate în fiecare grupă se califică direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-6 vor juca încrucişat în optimi, eliminatoriu, pe terenul echipelor mai bine clasate în sezonul regulat.

Meciurile din sferturile de finală se vor desfăşura în acelaşi sistem, iar semifinalele şi finala se joacă în sistemul ”cel mai bun din trei partide”, cu avantajul terenului propriu pentru echipa mai bine clasată în sezonul regulat.

În stagiunea trecută, U BT Cluj a fost debutantă în EuroCup şi a încheiat grupa A pe locul 9, ratând optimile. Cu un an înainte, campioana României a jucat sferturi de finală în Basketball Champions League, performanţă care i-a adus acceptarea în EuroCup, a doua competiţie continentală, după Euroligă.

Doar două echipe româneşti au mai participat în EuroCup, CSU Asesoft Ploieşti (în sezoanele 2007-2008, 2013-2015), respectiv Steaua Bucureşti (2015-2016).

În 2023, trofeul EuroCup a fost câştigat de Gran Canaria.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.