Campioana U Banca Transilvania Cluj a anunţat, duminică, despărţirea de jucătorul Kuti Nandor, component al naţionalei. Kuti a jucat 12 ani la mai multe categorii de vârstă ale echipelor clubului, în 461 de meciuri oficiale, cu un bilanţ de 3.139 puncte marcate. Următoarea destinaţie: CSU Sibiu, medaliata cu bronz în 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După mai bine de 10 ani petrecuţi la Cluj-Napoca, Nandor Kuti se desparte de U-Banca Transilvania. Pe această cale, clubul nostru îi mulţumeşte pentru faptul că a contribuit semnificativ la performanţele din ultimul deceniu”, a anunţat U BT Cluj.

Nandor Kuti a sosit ca junior la Academia U-BT în anul 2011. Considerat unul dintre cei mai talentaţi sportivi din generaţia 1997, Kuti a impresionat imediat, astfel că antrenorii l-au utilizat simultan la mai multe categorii de vârstă. Drept urmare, a cucerit şase titluri la juniori şi a fost desemnat MVP la minibaschet, U14, U16 şi U18. Kuti a participat şi la Olimpiada de Tineret de la Beijing, acolo unde a obţinut locul şase. 

În plus, Nandor a ieşit campion la Mondialul U14 de 3x3, însă cea mai mare performanţă internaţională a reuşit-o în 2017, când a triumfat alături de România la Campionatul European U20 Divizia B. 

Kuti a debutat la U-Banca Transilvania în 2012. Astfel, în palmaresul baschetbalistului născut la Sfântu Gheorghe se regăsesc patru titluri de campion naţional, cinci Cupe şi patru SuperCupe ale României. 

”Unul dintre cei mai longevivi baschetbalişti din istoria U-Banca Transilvania, Nandor Kuti a evoluat în 461 de meciuri oficiale pentru toate categoriile clubului, izbutind 3.139 puncte. Mergând mai departe, 358 de meciuri au fost la seniori, acolo unde a strâns 1451 puncte. Pe lângă întrecerile interne, Kuti a jucat la U-Banca Transilvania în FIBA EuroChallenge, FIBA Europe Cup, Basketball Champions League şi 7Days EuroCup. Mult succes mai departe, Nandor Kuti!”, a încheiat U BT Cluj mesajul de duminică.

La rândul său, jucătorul care este şi component al naţionalei a declarat: ”Îmi este foarte greu să mă despart de această echipă şi aş începe prin a le mulţumi suporterilor, care au fost în permanenţă alături de noi. Vreau să mulţumesc clubului U-Banca Transilvania, pentru că m-a ajutat în dezvoltarea mea ca om şi ca jucător. Ţin să îi mulţumesc lui Mircea Cristescu, el m-a adus la Cluj şi mi-a fost ca un al doilea tată. Le mulţumesc lui Mihai Silvăşan, Branko Ćuić şi Bobo Pintea, am învăţat multe de la ei şi mi-au fost aproape. Nu pot să nu mă gândesc şi la staff-ul medical, le mulţumesc din suflet, deoarece m-au ajutat în toate momentele grele. Am avut accidentări, iar ei au fost alături de mine şi datorită lor pot să practic în continuare acest sport minunat. Le mulţumesc antrenorilor de la juniori, precum şi echipei de marketing. Încă de mic mi-am dorit să joc la U-Banca Transilvania şi mi-am dat seama că viitorul meu va fi frumos la Cluj-Napoca. Este minunat că am reuşit asemenea performanţe şi acest lucru mă va ajuta pe viitor, deoarece am acumulat o experienţă bogată. M-am simţit ca acasă aici, ştiind că oamenii sunt alături de mine, indiferent ce dificultate întâmpin. Clujul şi U-Banca Transilvania vor fi întotdeauna parte din inima mea!”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.