Naţionala de baschet feminin a României a fost învinsă, duminică, în deplasare, de reprezentativa Islandei, scor 68-58 (27-32), în al patrulea meci din grupa C preliminară a Campionatului European din 2023. Tricolorele au cedat în faţa ultimei clasate, care s-a bucurat de prima victorie în grupă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalele marcatoare ale partidei au fost Hinriksdottir 33 puncte, pentru Islanda, respectiv Vîrjoghe 21, pentru România.

Tot duminică, în celălalt meci al etapei, Spania - Ungaria 77-66.

După patru etape, Spania este lider neînvins, cu 8 puncte, urmată de Ungaria 6, România şi Islanda, câte 5.

În primele meciuri din grupa C, disputate în urmă cu un an, tricolorele au obţinut rezultatele: 65-59 cu Islanda şi 52-107 cu Spania. În urmă cu câteva zile, Ungaria a învins România la scor, în etapa a treia, cu 99-40.

Celelalte partide ale României în grupă se vor juca după programul: cu Spania (9 februarie 2023, acasă) şi cu Ungaria (12 februarie, deplasare).

Din cele 10 grupe preliminare se vor califica la turneul final al Campionatului European din 2023 prima clasată în fiecare grupă, plus alte patru echipe de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament.

La turneul final al CE2023 sunt calificate direct gazdele competiţiei, Israel şi Slovenia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.