Echipa de baschet masculin CSU Sibiu a anunţat, marţi seară, prelungirea pe încă două sezoane a contractului cu antrenorul lituanian Tomas Rinkevicius. În 2023, CSU Sibiu a câştigat medalia de bronz în Liga Naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu antrenorul lituanian pe banca tehnică, CSU Sibiu a avut în acest sezon 18 victorii şi 15 înfrângeri, încheind cu victorie în a cincea partidă, decisivă, pentru medalia de bronz.

În vârstă de 45 de ani, Tomas Rinkevicius a avut o carieră îndelungată de jucător, petrecută în mare parte în ţara natală, dar a bifat experienţe şi în Ucraina, Austria, Franţa şi Danemarca.

La nivel de antrenorat, a mai condus Neptunas Klaipeda în sezonul 2019/2020, inclusiv în Liga Campionilor. Totodată, Tomas Rinkevicius face parte din staful  tehnic al echipei naţionale a Lituaniei. În vara lui 2022, el a participat cu naţionala sa la EuroBasket 2022, alături de Kazys Maksvytis, antrenorul principal al Lituaniei, dar şi al lui Zalgiris Kaunas. Balticii sunt calificaţi şi la FIBA World Cup 2023.

”Mă bucur să lucrez în continuare la CSU Sibiu! Sezonul trecut am preluat echipa într-o perioadă dificilă, iar de la primul antrenament am simţit o mare plăcere să fac parte din ea. Am avut o viziune comună cu managementul echipei, am reuşit să creăm o chimie magică între jucătorii echipei şi am simţit, de asemenea, un mare sprijin din partea jucătorilor. Cred că întreaga organizaţie a funcţionat ca un tot, ceea ce a dus la rezultate grozave la sfârşitul sezonului! Având în vedere tot ce s-a întâmplat sezonul trecut, nu mi-a fost greu ca antrenor să iau decizia de a rămâne în echipă! Vreau să subliniez că suporterii CSU Sibiu creează o atmosferă unică la fiecare meci, aşa că ma bucur ca şi antrenor să fiu parte din această atmosferă!”, a declarat Tomas Rinkevicius după semnarea contractului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.