Campioana la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a fost eliminată, marţi, în prima semifinală a Cupei României, de deţinătoarea trofeului, CSO Voluntari. Pentru U BT Cluj este prima înfrângere a sezonului intern, în Liga Naţională având 18 victorii consecutive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o revanşă a Supercupei din acest sezon, CSO Voluntari a învins U BT Cluj cu scorul de 81-80 (40-37). În Supercupă, clujenii au câştigat cu 89-82.

Principalii marcatori ai partidei au fost Watson 17 puncte, pentru U BT Cluj, respectiv Moldoveanu 22, pentru CSO Voluntari.

A doua semifinală a zilei opune gazda Turneului Final Four, SCM Craiova, cu CSM Galaţi, iar câştigătoarea va juca în premieră în finala Cupei României.

U BT Cluj a câştigat patru din ultimele şase ediţii ale Cupei României, în 2016, 2017, 2018 şi 2020, în timp ce echipa CSO Voluntari şi-a trecut trofeul pentru prima dată în palmares în 2021.

Cele patru semifinaliste ale Cupei României vor dona premiile din partea sponsorului competiţiei spre cauzele caritabile pe care le-au ales anterior turneului.

Câştigătoarea va primi 5.000 de euro, finalista 4.000 euro, iar echipele învinse în semifinale câte 3.000 de euro, în total 15.000 de euro destinaţi unor cazuri umanitare, în cadrul Programului ”Joc baschet pentru tine”, derulat de FR Baschet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.