Baschetbalistul Karel Guzman, de la U BT Cluj, a fost suspendat 4 etape şi amendat în total cu 2.500 euro, de Comisia de Disciplină a FRB, după incidentele violente de la meciul cu CSM Oradea. Au fost penalizaţi şi componenţi ai CSM Oradea – antrenorul secund Radovan Markovic şi jucătorul Nikola Markovic, precum şi cele două cluburi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit deciziei comisiei, anunţată vineri noapte pe site-ul FRB, penalităţile sunt următoarele:

Karel Guzman (jucător U BT Cluj) – penalitate sportivă cumulată de 2.500 euro, plus 4 etape de suspendare;

Nikola Markovic (jucător CSM Oradea ) – penalitate sportivă 1.000 euro, plus 2 etape de suspendare;

Radovan Markovic (antrenor secund CSM Oradea) - penalitate sportivă 1.000 euro, plus 3 etape de suspendare.

Penalităţile se extind şi asupra celor două cluburi, aflate pe primele două locuri în Liga Naţională, iar amenda dictată este de câte 2.500 de euro.

CSM Oradea s-a impus pe teren propriu în meciul din etapa a XXIII-a a Ligii Naţionale, faza Top 10, cu 82-74 (50-43), însă sfertul doi a fost marcat de un incident pornit de la şicane repetate între jucătorii Markovic, de la gazde, şi Guzman, de la U BT Cluj, care a şi fost descalificat din joc.

În minutul 13, cei doi s-au ”intersectat” în drumul spre băncile tehnice la time-out. Markovic l-a îmbrâncit ”discret” pe Guzman, care a căzut, iar cubanezul a reacţionat violent. A fost ţinut de jucătorii adverşi ca să nu ajungă la Markovic, iar apoi cu mare greutate a fost izolat de echipa sa şi firma de securitate din sală. Arbitrii au revăzut toate fazele, meciul fiind întrerupt circa 15 minute, după care au decis eliminarea din joc a lui Guzman, care a părăsit terenul sub escorta coechipierului Stipanovic, indisponibil pentru acest meci.

Guzman a părăsit şi sala, dar a revenit înarmat cu o rangă de fier, fiind oprit cu greu pe hol de acelaşi Stipanovic şi forţele de securitate de la Oradea Arena.

Karel Guzman nu a evoluat, sâmbătă seară, în meciul cu SCM Timişoara, de la Cluj-Napoca, astfel că mai are trei etape de suspendare rămase. El va fi penalizat ”drastic” şi clubul U BT Cluj, conform antrenorului Mihai Silvăşan.

Redăm integral decizia Comisiei Centrale de Disciplină a FRB, în urma şedinţei din 24 martie:

Decizia nr. 11/24.03.2023

Aplicarea prevederilor art 12.1.1, lit. a), din Regulamentul de Disciplină, şi sancţionarea sportivului Karel Guzman Abreu legitimat la clubul ACS U-BT Cluj-Napoca, cu suspendare pentru 4 etape şi penalitate sportivă în cuantum de 1.500 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plăţii, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art 12.1.4 lit. a) din Regulamentul de Disciplină, şi sancţionarea sportivului Karel Guzman Abreu legitimat la clubul ACS U-BT Cluj-Napoca cu penalitate sportivă în cuantum de 1.000 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plăţii, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art. 12.1.1 lit. b), şi sancţionarea antrenorului secund al clubului sportiv CSM Oradea, Radovan Markovic, cu suspendare pentru 3 etape şi o penalitate sportivă în cuantum de 1.000 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plăţii, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art. 12.1.1 lit. a), şi sancţionarea sportivului, Nikola Markovic cu suspendare pentru 2 etape, şi o penalitate sportivă în cuantum de 1.000 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plăţii, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art. 23.8. litera b) din Regulamentul General de Organizare a Competiţiilor de Baschet, coroborat cu art. 12.1.3 litera a) din Regulamentul de Disciplină şi sancţionarea CSM Oradea cu amendă în cuantum de 2500 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plăţii, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art. 23.8. litera b) din Regulamentul General de Organizare a Competiţiilor de Baschet, coroborat cu art. 12.1.3 litera a) din Regulamentul de Disciplină şi sancţionarea CS U-BT Cluj-Napoca cu amendă în cuantum de 2500 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plăţii, în contul FR Baschet).

Cu drept de contestare la Comisia de Apel, conform art. 23.8 din Regulamentul de Disciplină, în termen de 3 zile de la momentul comunicării deciziei motivate. Hotărârile CCDES nesupuse apelului rămân definitive.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.