Spaniolul Mohamed Katir, vicecampion mondial în proba de 5.000 m în 2023, a anunţat miercuri, că a fost "suspendat provizoriu" de către Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU) pentru trei neîndepliniri ale obligaţiilor de localizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

AIU a reacţionat apoi două ore mai târziu pentru a confirma încălcarea.

"Astăzi, Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU) mi-a impus o suspendare provizorie pentru ceea ce consideră a fi o încălcare a regulilor care rezultă din trei eşecuri de localizare în ultimele 12 luni", a precizat deţinătorul recordului european la 5.000 de metri. "În unele dintre eşecurile de localizare raportate de AIU, am fost disponibil la locul, data şi ora pe care le-am indicat. (...) În ultimele luni şi în ultimii ani, am fost supus mai multor teste antidoping în afara competiţiei, atât pentru urină, cât şi pentru sânge, fără să apară cea mai mică problemă din partea mea."

Federaţia Spaniolă de Atletism (RFEA), "odată ce a primit notificarea oficială a deschiderii procedurii", a activat "suspendarea imediată a licenţei sportivului", a precizat forul, reiterând "poziţia sa fermă împotriva dopajului în sport", într-un climat destul de greu în prezent în ţară, deoarece agenţia naţională antidoping este în prezent sub tirul criticilor pentru gestionarea mai multor cazuri.

"Mă voi apăra în faţa autorităţilor competente", a conchis Katir, care trebuia iniţial să fie unul dintre protagoniştii reuniunii de la Liévin de sâmbătă seară, unde urma să atace recordul mondial de 2.000 m în sală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.