Preşedintele Federaţiei Albaneze de Atletiism şi secretarul general al forului au fost suspendaţi de Athletics Integrity Unit (AIU) cinci ani, respectiv patru ani, pentru falsificarea unui rezultat al sportivului Izmir Smajlaj la săritura în lungime, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Smajlaj a fost suspendat provizoriu în decembrie, împreună cu preşedintele federaţiei, Gjegj Ruli, şi cu secretarul general Nikolin Dionisi, pentru încălcarea Codului de Conduită al World Athletics.

Cei trei sunt acuzaţi că au oferit informaţii false federaţiei mondiale şi AIU cu privire la rezultatul unui concurs de la Tirana, din mai 2021.

AIU i-a suspendat miercuri pe cei doi oficialai, dar a ridicat suspendarea provizorie în cazul lui Smajlaj. Smajlaj a ocupat primul loc, cu 8.16 m, la competiţia Dita E Kercimeve, performanţă care i-a adus calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.