Atleta Daniela Stanciu s-a clasat, vineri, pe locul 10 în finală la săritura în înălţime, la Campionatul Mondial de sală, de la Glasgow. La 400 metri, Andrea Miklos a ratat finala probei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniela Stanciu a ratat încă din debutul finalei, toate cele trei încercări la 1.84 metri, astfel că a încheiat concursul prematur, pe locul 10, ultimul.

La 400 metri, Andrea Miklos a încheiat pe locul 2 în seria 1, cu timpul de 52.17 secunde, calificându-se direct în seria 2 a semifinalelor, în care s-a clasat pe locul 5, cu 51.83 secunde. Doar primele trei clasate s-au calificat însă în finala probei.

De asemenea, în serii la 1.500 metri, Claudia Bobocea n-a încheiat cursa din seria 2, iar Petronela Simiuc-Burr s-a clasat pe locul 5 în seria 4, cu timpul de 4:18.52 minute. Doar primele trei clasate în fiecare serie s-au calificat în finală.

Din delegaţia României mai fac parte sportivele Alina Rotaru Kottmann (săritură în lungime), Andreea Taloş şi Diana Ion (triplusalt).

Este cea de-a 19-a ediţie a CM de sală, iar în Scoţia sunt prezenţi peste 650 de sportivi din 130 de ţări, care vor concura în 26 probe (13 feminin, 13 masculin).

La ediţia CM de sală din 2022 (Belgrad), România a deplasat 11 sportivi, iar cea mai bună clasare a fost obţinută la 1.500 metri, de Claudia Bobocea – locul 9. Opt ani au trecut de când România a câştigat medalii la CM de sală, în 2016, prin Andrei Gag (argint la aruncarea greutăţii) şi ştafeta feminină 4x400 m (bronz).

Următoarea ediţie a Campionatului Mondial de sală va avea loc la Nanjing (China), în 2025.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.