România va fi reprezentată doar în concursul feminin, la Campionatul Mondial de sală, de la Glasgow. Şapte atlete vor concura între 1-3 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Va fi cea de-a 19-a ediţie a CM de sală, iar în Scoţia vor fi prezenţi peste 650 de sportivi din 130 de ţări, care vor concura în 26 probe (13 feminin, 13 masculin).

Componenţa delegaţiei României este formată din sportivele Alina Rotaru Kottmann (săritură în lungime), Andrea Miklos (400 m), Claudia Bobocea (800 m, 1500 m), Daniela Stanciu (săritură în înălţime), Andreea Taloş şi Diana Ion (triplusalt), Petronela Simiuc Burr (1500 m), alături de Valentin Anghel Mihai Corucle, Cristi Eşanu, Virgil Costache (toţi antrenori), respectiv Ramona Despa (maseur), Oana Patelimon (antrenor, şef de delegaţie).

Potrivit FR Atletism, delegaţia României va pleca spre Glasgow în 28 februarie.

La ediţia CM de sală din 2022 (Belgrad), România a deplasat 11 sportivi, iar cea mai bună clasare a fost obţinută la 1.500 metri, de Claudia Bobocea – locul 9. Opt ani au trecut de când România a câştigat medalii la CM de sală, în 2016, prin Andrei Gag (argint la aruncarea greutăţii) şi ştafeta feminină 4x400 m (bronz).

Următoarea ediţie a Campionatului Mondial de sală va avea loc la Nanjing (China), în 2025.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.