Sportivul kenyan Titus Ekiru a fost depistat pozitiv cu o substanţă dopantă după victoria sa la maratonul de la Milano (2h2'57") din mai 2021

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost testat pozitiv din nou în luna noiembrie a aceluiaşi an, la Abu Dhabi. Kenyanul în vârstă de 31 de ani a primit luni o suspendare de zece ani din partea Unităţii de Integritate a Atletismului (AIU).

Ekiru a fost iniţial suspendat provizoriu la 28 iunie 2022 pentru că a folosit acetonidă de triamcinolon - un glucocorticoid care a fost total interzis din ianuarie 2022 - şi petidină (un narcotic). Confirmarea suspendării sale înseamnă că i se va interzice să concureze până în 2032. AIU a adăugat că kenyanului i-au fost retrase titlurile şi rezultatele de la cursa de la Milano şi că toate premiile pe care le-a câştigat au fost pierdute.

Ekiru susţinuse că această anomalie era rezultatul unui tratament medical legal pentru accidentările sale. Suspendarea vine în urma unei "investigaţii amănunţite" care a scos la iveală o fraudă deliberată din partea lui Ekiru pentru a obstrucţiona ancheta UAI şi o complicitate cu un medic de la un spital din Kenya, a precizat agenţia. "Ekiru şi-a declarat iniţial intenţia de a contesta acuzaţiile. Dar, încurcat de dovezile substanţiale împotriva sa, atletul kenyan s-a retras din procedura ulterioară", a adăugat textul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.