Aproape 20.000 de euro s-au strâns la a 10-a ediţie a DHL Carpathian Marathon pentru Comitetul Naţional Paralimpic, au anunţat organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul celei de-a 10-a ediţii a DHL Carpathian Marathon powered by MPG, aproape 20,000 de euro vor fi donaţi în beneficiul sportivilor paralimpici. Este cea mai mare sumă strânsă până acum, datorită celor peste 1.500 de alergători care au luat startul sâmbăta trecută, la Cheile Grădiştei, Fundata, şi a numeroşilor sponsori care s-au alăturat acestei ediţii.

Proba de Semimaraton (21km) a fost favorită şi în acest an şi a strâns la linia de start cel mai mare număr de participanţi, cu 25% mai mulţi alergători faţă de ediţia precedentă, mai precis, peste 450 de iubitori de mişcare. La Maraton (42km) s-au înscris peste 120 de alergători, iar proba de Ştafetă (7km) a fost şi ea un real succes, 155 de echipe luând startul sâmbătă, în echipe de 3 sau de 6 persoane. O creştere impresionantă s-a înregistrat şi la Cursa Copiilor, unde s-au înscris 300 de copii, cu 100 mai mult faţă de anul trecut.

Sportivii paralimpici români au luat şi ei startul în concurs în proba de Ştafetă, iar în plus faţă de alţi ani, atleţii de la tandem, semi-văzători şi nevăzători, au participat la eveniment pe bicicletă, alături de ei fiind şi doi utilizatori de fotoliu rulant, la categoria hand bike. Ziua Sportului Paralimpic s-a desfăşurat în paralel cu evenimentul şi a cuprins cinci activităţi sportive, tenis de masă, tir cu arcul, tenis de câmp, blind football şi goalball, sportivii paralimpici oferind adevărate demonstraţii de îndemânare şi de talent. Numeroşi copii şi adulţi au venit să îi cunoască şi au putut practica sport alături de ei.

Anul acesta, numărul de ţări participante s-a dublat faţă de ediţia din 2018, ajungând la 15, alături de România:  Marea Britanie, Italia, China, Suedia, Belgia, Bulgaria, Cehia, Germania, Letonia, Republica Moldova, Olanda, Noua Zeelandă, Rusia şi Spania.

Parte dintre ambasadorii şi susţinătorii DHL Carpathian Marathon powered by MPG au fost sâmbătă la eveniment dorindu-şi să se aventureze şi să trăiască LIVE această experienţă inedită. Dragoş Bucurenci şi dr. Şerban Damian au alergat la Semimaraton, Mihai Morar şi Otniela Sandu au făcut echipă în proba de Ştafetă alături de Daniel Kearvell, iar Chef Simona Pope le-a fost alături cu încurajări şi cu aplauze şi a participat activ la atelierele desfăşurate în cadrul Zilei Sportului Paralimpic.

Iulian Filipov a scos cel mai bun timp în proba de Maraton, la masculin, (3:53:17), iar Ionela Iorga, la feminin (5:18:20).

În proba de Semimaraton, Locul I a fost adjudecat, la masculin, de Hunor Albert (1:51:39), iar la feminin de Ilinca Maria Tempeanu (1:58:51).

În probele de Ştafetă (7 km), la echipele de 3 persoane, podiumul a fost cucerit de: Trupa lui Fane (1:51:47) – cea mai bună ştafetă de masculin, Moieciu biathlon team (2:10:15) – cea mai bună ştafetă de mixt şi de Fetele din SMFA (2:17:56) – cea mai bună ştafetă de feminin. Pentru echipele de 6 persoane, cea mai bună ştafetă de masculin a fost Team Sponsor (3:54:08), Smile Experts (3:29:43) a fost desemnată cea mai bună ştafetă de mixt, iar echipa DHL - MPG (4:24:51) şi-a adjudecat titulatura de cea mai bună ştafetă de feminin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.