Antrenamentele colective ale echipelor de fotbal din Italia se vor putea relua din 18 mai, a anunţat, duminică, premierul Giuseppe Conte, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În acest moment, trebuie să finalizăm toate discuţiile pentru a ne asigura că, dacă vom atinge acea etapă, o vom face în cea mai mare siguranţă şi securitate. Suntem pasionaţi de sport şi nu dorim ca sportivii noştri să se îmbolnăvească. Sunt pasionat de fotbal, la fel ca mulţi italieni, iniţial mi s-a părut ciudat că Serie A poate fi întreruptă sau suspendată, dar cred că şi cel mai înfocat fan înţelege că nu a existat altă alternativă. Începem antrenamentele şi apoi vedem dacă pot fi reluate competiţiile", a declarat Conte.

El anunţat măsuri de relaxare a restricţiilor impuse italienilor din cauza pandemiei de coronavirus, măsuri care vor fi valabile din 4 mai. Tot din acea dată, jucătorii echipelor de fotbal vor putea începe antrenamentel individuale.

Pentru reluarea antrenamentelor, fiecare club va forma un grup de jucători, personal tehnic, medici şi fizioterapeuţi, care vor fi testaţi şi apoi izolaţi într-un cantonament.

Există, de asemenea, planuri de a dona cinci seturi de teste pentru Sars-CoV-2 pentru fiecare kit folosit de cluburi, în scopul de a evita critica potrivit căreia fotbalul consumă resurse mult necesare în alte domenii.

Seria A a fost suspendată la 9 martie, cu 12 etape rămase de jucat, dar deoacamdată nu este stabilită o dată pentru reluarea competiţiei, federaţia italiană sperănd să ducă la bun sfârşit campionatul până la 2 august.

Italia a raportat, duminică, 260 de noi decese din cauza coronavirusului, cel mai mic număr după 14 martie.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.