Căpitanul nejucător al Marii Britanii, Anne Keothavong, a declarat, marţi, că şi-ar fi dorit ca întâlnirea cu România din Cupa Federaţiei să se dispute pe teren propriu, precizând că echipa sa nu are nevoie de altă motivaţie în afară de a reveni în Grupa Mondială II după aproape 25 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne-am fi dorit o partidă acasă pentru a aduce echipa Marii Britanii în faţa cât mai multor fani, dar ne vom ridica la nivelul provocării de a întâlni România în deplasare. Avem o echipă puternică şi ştiu că jucătoarele nu au nevoie de nicio motivaţie în afară de perspectiva de a accede în Grupa Mondială II. România are mult talent în echipă şi nu subestimăm sarcina pe care o avem. Pregătirile pentru această întâlnire încep acum şi vom face totul în acest sens. Sunt încrezătoare că avem posibilitatea de a câştiga", a declarat Keothavong, pentru site-ul oficial al federaţiei engleze de tenis.

Marea Britanie s-a calificat în barajul pentru Gurpa Mondială II după ce a câştigat Grupa C a Zonei I Euro-africane (victorii cu Turcia, Letonia şi Portugalia, toate cu 3-0) şi după ce a trecut de Croaţia în play-off-ul de promovare în baraj.

În această ultimă întâlnire, Heather Watson, locul 72 WTA, a învins-o pe Donna Vekici, locul 85 WTA, cu 6-2, 6-4, iar cuplul Watson/Johanna Konta a trecut, cu 4-6, 6-4, 6-3, de perechea Ana Konjuh/Darija Jurah. În partida a doua, Konjuh, locul 36 WTA, a câştigat în faţa numărului 1 britanic, Johanna Konta, locul 10 WTA, cu scorul de 6-4, 6-3.

România va întâlni, pe teren propriu, la 22 şi 23 aprilie, Marea Britanie, în barajul pentru menţinerea/retrogradarea în/din Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi efectuate, marţi, la Londra, la care formaţia tricoloră a fost cap de serie.

Româncele au ajuns la baraj după ce au pierdut, duminică, întâlnirea cu Belgia, cu scorul 1-3.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.