După ce în 2020, Anglia, Scoţia şi Irlanda de Nord au interzis lovirea mingii cu capul la antrenamente pentru copii sub 12 ani, acum FA testează măsura la meciurile disputate la acest nivel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Football Association (FA), forul conducător al fotbalului englez, a primit aprobarea IFAB (International Football Association Board) pentru a testa în sezonul 2022/2023 o nouă regulă care să elimine lovirea deliberată a balonului cu capul în timpul meciurilor de fotbal disputate la categoria U12 şi mai jos.

Conform anunţului publicat pe site-ul oficial al Federaţiei engleze, la proiect sunt invitate ligi şi competiţii din toată Anglia.

Dacă testarea va fi un succes, atunci se prevede ca din sezonul 2023/2024 lovirea deliberată a balonului cu capul să fie eliminată din toate meciurile de fotbal la nivel U12 şi mai jos.

Pentru viitor se încearcă implementarea acestor reguli şi pentru meciurile de tineret, dar FA nu a anunţat când se va putea efectua acest proces.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.