Jucătoarea germană Angelique Kerber a câştigat, sâmbătă, al doilea Grand Slam din carieră, US Open, şi spune că toate visurile i s-au împlinit în acest an, în care a mai triumfat la Australian Open şi a disputat finala la Wimbledon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este extraordinar, am câştigat al doilea Grand Slam şi este cel mai bun an din carieră. Pentru mine, totul a început aici în 2011 (n.r. - când a ajuns în semifinale fiind pe locul 92 WTA). Şi acum, cinci ani mai târziu, stau cu trofeul. Toate visurile mi s-au împlinit anul acesta", a declarat Kerber, potrivit site-ului WTA.

Kerber s-a plâns de presiunea la care a fost supusă pe parcursul US Open cu privire la posibilitatea de a o detrona pe Serena Williams de pe primul loc al ierarhiei jucătoarelor profesioniste de tenis după 186 de săptămâni.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Este incredibil ce mi s-a întâmplat în aceste două săptămâni. Am avut de suportat o presiune. Toată lumea mă întreba de locul 1 WTA de când am venit aici. De asemenea, a fost dficil să joc finala ştiind că adversara m-a învins cu 2-3 săptămâni în urmă (n.r. - finală la Cincinnati). Dar mi-am spus că trebuie să fac totul pe teren pentru a câştiga meciul împotriva Karoline", a adăugat germana. 

Angelique Kerber, locul 2 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 11 WTA, în finala US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Kerber, 28 de ani, s-a impus după un meci care a durat două ore şi şapte minute.

Pentru sportiva germană, acesta este al doilea trofeu de Grand Slam din carieră, după ce a câştigat la începutul anului Australian Open. La Wimbledon, Kerber a dsputat finala. Ea va fi, începând de luni, noul lider WTA, în locul americancei Serena Williams.

În urma rezultatului finalei de la Flushing Meadows, Simona Halep îşi va păstra locul 5 WTA,. Pliskova, care a jucat prima finală a unui Grand Slam, va urca pe locul 6 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.