Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că o comisie colaborează cu autorităţile franceze pentru a clarifica situaţia cu privire la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce Le Monde a scris, vineri, despre suspiciuni cu privire la atribuirea organizării competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"CIO este dedicat total clarificării acestei situaţii", a precizat forul într-un comunicat, conform Reuters.

Un purtător de cuvânt al JO-2016 a declarat că faptele relatate de Le Monde nu au afectat alegerea CIO cu privire la Rio. "Victoria oraşului Rio a fost foarte clară. Investigaţia din Franţa priveşte şase membri ai CIO, iar şase membri nu ar fi schimbat rezultatul. Votul a fost curat", a explicat Mario Andrada.

Le Monde a notat că o firmă legată de un om de afaceri brazilian extrem de bogat i-a transferat, la 29 septembrie 2009, cu trei zile înainte de alegerea oraşului gazdă, 1,5 milioane de dolari lui Papa Massata Diack, fiul lui Lamine Diack, atunci preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF) şi membru CIO. Magistraţii suspectează că au fost manevre pentru cumpărarea vorurilor membrilor CIO. În Franţa, s-a deschis o anchetă preliminară în decembrie 2015 de către parchetul naţional financiar, care investiga de câteva luni suspiciuni de corupţie în fruntea IAAF.

Papa Massata Diack are interdicţie pe viaţă din atletism, ca urmare a unui scandal de corupţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.